Sivers IMA lanserar konvertrar

Sivers IMA lanserar nu sin nästa generations konvertrar för E- och V-bands radiolänk. Den nya generationens konvertrar bygger på bolagets egenutvecklade SiGe-teknik.

– Med hjälp av våra konvertrar och kundanpassade transceivers får våra kunder en möjlighet att på ett kostnadseffektivt sätt öka kapaciteteten i sina radiolänkprodukter. Det möjliggör i sin tur att våra kunders produkter för radiolänk kostnadseffektivt kan användas för utbyggnad av så kallade ”small cell”-lösningar i de mobila nätverken, säger Robert Ekström, vd för Sivers IMA, i ett pressmeddelande.

Sivers IMAs nya konverter är konstruerad för att stödja mycket avancerade modulationer vilket möjliggör kapaciteter på upp till 10 Gbit/s. Produkterna är utvecklade för radiofrekvenser och applikationer inom 57 GHz till 86 GHz, de så kallade V- och E-banden, och kommer att demonstreras på Mobile World Congress i Barcelona den 2-5 mars.

Prototyper för test finns tillgängliga under kvartal 2, 2015 och kommersiella volymer under kvartal 4, 2015, enligt företaget.

Comments are closed.