Samlingspunkt för montering på M.A.X-mässan

Effektivare monteringsprocesser, montering ”live” på mässgolvet och en trampbilsfabrik möter besökarna på M.A.X-mässan. Samarbetet mellan Svenskt Monteringsforum och Stockholmsmässan ska öka företagens intresse för effektiv montering och inspirera till kloka investeringar i moderna monteringslösningar. M.A.X 2014 pågår på Stockholmsmässan mellan den 18 och 21 mars 2014.

 

Genom effektivare monteringsprocesser och modernare utrustning kan svenska företag möta den globala konkurrensen på ett bättre sätt menar Björn Langbeck, Swerea IVF och ansvarig för Svenskt Monteringsforum.
Satsningen som görs gemensamt av Svenskt Monteringsforum och Stockholmsmässan på M.A.X 2014 innebär bland annat att produkter och monteringsutrustning visas ”live” i sitt sammanhang för mässbesökarna.
– Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Björn Langbeck. M.A.X-mässan blir en ny samlingsplats där våra medlemmar, utöver att de deltar på monteringskonferensen, också kan ta del av allt som mässan erbjuder i form av nyheter, seminarier och utbildningar inom modern monteringsteknik.
KTH/Leancentrum i Södertälje är på plats på mässan med sin Trampbilsfabrik. Besökarna erbjuds en halv dags träning i monteringsteknik i äkta Leanmiljö. Två pass kommer att köras varje dag. Den lärarledda Leanutbildningen är uppbyggd som en riktig monteringslina på mässgolvet.
Öhlins Racing visar hur företagets moderna montering fungerar. Öhlins Racing tillverkar avancerade stötdämparsystem för racing och monteringsstationen som presenteras är fylld av ”Top of the line”-lösningar inom materialflöden, fixturer, banor och mycket annat.
– Vi hoppas att samarbetet med Svenskt Monteringsforum ska inspirera besökarna och ge dem bra idéer som kan effektivisera deras arbete och göra deras företag mer konkurrenskraftiga, säger Björn Lindforss, projektledare för M.A.X-mässan.
Monteringskonferensen firar 20 år Svenskt Monteringsforum är en samlingspunkt för alla som arbetar med utveckling och problemlösning inom monteringsområdet.
– Monteringskonferensen firar 20 årsjubileum 2014 men samtidigt så firar vi också ett historiskt 1-årsjubiléum, berättar Björn Langbeck. Nästa år är det första gången någonsin som konferensen går på Stockholmsmässan. Det kommer förstås att firas med en rad aktiviteter och festligheter på mässgolvet.
Svenska Monteringspriset kommer också att delas ut under Monteringskonferensen på M.A.X 2014. Priset tilldelas en person eller grupp av personer som utvecklat organisation, produkt, system, teknik, metod, verktyg eller någon annan form av hjälpmedel, som utgör ett föredöme och bidrar till utvecklingen inom monteringsområdet.
– Priset delas ut av en aktad representant för industriell utveckling. Förutom prissumman överlämnas diplom och en glasskulptur, speciellt framtagen för priset. Vinnarens företag får också ett exemplar av skulpturen för placering hos företaget, säger Björn Langbeck.

Comments are closed.