RS Components breddar sitt modellbibliotek

RS Components (RS) meddelar att de har breddat sitt bibliotek med 3D CAD-produktmodeller genom att introducera över 2 000 nya modeller från ledande tillverkare inom automation och kontroll, som exempelvis Siemens, Omron, SMC, Parker Legris, Ace Products och Nuvotem.

Modellerna kan laddas ned utan kostnad från RS webbplats och uppges medföra betydande fördelar för ingenjörer, maskin- och panelbyggare som konstant söker nya sätt att minska designtiderna på den allt mer konkurrensutsatta underhållsmarknaden.

Precis som resten av de över 30 000 certifierade 3D CAD-modellerna av elektroniska och mekaniska komponenter som nu finns tillgängliga från RS bibliotek kan registrerade användare ladda ned de nya modellerna utan kostnad i upp till 23 neutrala och egna 3D CAD-format, som sedan kan importeras in i de mest populära CAD-programmen. Det blir därmed möjligt för ingenjörerna att använda det CAD-paket de föredrar för den mekaniska designen, vilket medför snabbare produktintegration.

För att underlätta identifieringen av delar och snabba på produktbeställningar har alla 3D CAD-modeller märkts med RS artikelnummer. De nya modellerna spänner över RS hela produktutbud inom automation och kontroll, inklusive de senaste programmerbara styrsystemen, pneumatiska kontroller och komponenter, industriella kontroller samt omkopplings- och säkerhetskomponenter.

Kevin Thompson, General Manager Maintenance på Electrocomponents, säger i ett pressmeddelande: “Dagens ingenjörer för en stadig kamp för att skära ned designtiderna till ett minimum, och kortare designcykler kan innebära skillnaden mellan ett lyckat eller misslyckat projekt. Genom att använda våra kostnadsfria 3D CAD-modeller i designprocessen kan våra kunder vinna ovärderlig tid som de annars skulle ha lagt ned på att skapa modeller från början. Detta är endast ett exempel på de många alternativ som pågår inom RS i vår strävan att utveckla pålitliga onlinebaserade resurser för underhålls- och elektronikingenjörer över hela värden.”

Comments are closed.