RISC-V-verktyg i Linux-miljö från IAR

IAR Systems utökar nu sin produktportfölj för RISC-V med stöd för automatiska bygg- och testprocesser i Linux-baserade servermiljöer.

Inbyggda applikationer är smartare, mer komplexa och har fler funktioner än någonsin tidigare, vilket driver på behovet att göra utvecklingen av inbyggda system mer skalbar och flexibel. RISC-V används nu inom såväl forskningsprojekt som av en del av världens största bolag. Gemensamt för dessa organisationer är ett behov av automatiserade processer för att säkerställa kodkvalitet under hela utvecklings- och testprocessen.

IAR Systems byggverktyg för Linux effektiviserar dessa processer, vilket gör det möjligt för organisationer att optimera sina resurser när det kommer till tiden som utvecklare lägger på sina projekt samt hur de ska hantera och använda licenser och servrar på bästa möjliga sätt. Byggverktygen för RISC-V inkluderar även kodanalysverktyget C-STAT.

– Vi har haft en mycket stor efterfrågan på de byggverktyg för Linux som vi nyligen släppt för andra arkitekturer, vilket gör att vi nu tar det erbjudandet även till RISC-V-arkitekturen, säger Anders Holmberg, General Manager Embedded Development Tools, IAR Systems. Effektiviserad utveckling hjälper företag att utnyttja sina resurser på bästa sätt genom att mer effektivt balansera utvecklingstid samt licens- och serveranvändning.

Comments are closed.