Rekordstort intresse att tala på Embedded Conference Scandinavia

Rekordmånga presentationsbidrag har skickats in till årets Embedded Conference Scandinavia (ECS) och konferenskommitténs arbete att granska alla abstracts har påbörjats.

– Det är jätteroligt att så många vill vara med att bidra till konferensprogrammet men vi kommer att behöva fatta en del tuffa beslut, säger Ulf Bodin, avdelningschef på EISLAB (Embedded Internet Systems Lab), Luleå tekniska universitet som är ordförande för konferenskommittén. Eftersom vi i år också har med ett antal särskilt inbjudna talare tightar vi till programmet och färre inskickade bidrag kommer att accepteras.
– Fördelen med att kunna välja och vraka är att endast förstklassiga presentationer kommer att väljas ut.
Digitalisering, IoT, System-of-Systems, Cyber-Physical Systems, AI och Machine Learning är några av fokusområdena på årets Embedded Conference Scandinavia som går den 5-6 november på Kistamässan i Stockholm. Talare som redan är klara är bl a Ted Schönbeck från Google, Richard Elberger från Amazon Web Services, Colin Williams från IBM Watson IoT.
Konferensprogrammet för ECS 2019 kommer att publiceras i sin helhet i början av september, men innan dess kommer keynotes, speciellt inbjudna talare och invigningstalare att annonseras.

ECS arrangerades första gången 2006 och har under åren utvecklats till att bli Europas största embeddedkonferens. Två-dagarsevenemanget som nu drar till sig närmre 2 000 deltagare från 25 länder består av en internationell konferens samt utställning med ca 90 ledande företag och organisationer inom embedded.

2 Responses to “Rekordstort intresse att tala på Embedded Conference Scandinavia”

  1. Märkligt att ni fortsätter att tala om ECS som om det vore Europas största embeddedkonferens. Ni har ju ändå varit på Embedded World i Nürnberg, som väl är minst tio gånger större. Pinsamt?

  2. ECS är en renodlad konferens medan Embedded World är en mässa.