Redaktionsbrev nr 5 och 6

Danderyd februari 2009

Temperaturen är låg, både utomhus och i ekonomin. Många gör sitt bästa för att sia om framtiden, men just nu verkar egentligen alla veta lika lite. Den nordiska tillverkande elektronikindustrin tuffar dock på ungefär som vanligt.
Däremot har annonsvolymerna minskat, främst från halvledarindustrin, för alla tidningar och vi är inget undantag. Det innebär att vi kommer att göra tre dubbelnummer under våren, med start från EiN 5, som blir EiN 5/6. Sedan följer en 7/8 och en 9/10. Mer information följer från marknadsavdelningen och i kommande redaktionsbrev. Alla temasektioner finns naturligtvis med och det innebär att EiN 5/6 innehåller fyra temasektioner plus det stående mjukvarutemat.

Läs mer i informationen från marknadsavdelningen nedan.

Vi börjar med Minnen/lagringsmedia. Minnestekniken utvecklas i takt med nya processteknologier. Men vi ser också nya arkitekturer växa fram för att passa exempelvis mobilt bruk. Effektsnålheten har blivit en väsentlig parameter. Det kommer fler och större minnesmoduler, enligt olika standarder, men också hårddiskarna fortsätter att slå nya rekord i kapacitet. Gunnar Lilliesköld, gunnar@elinor.se eller +46 8 622 55 11, tar gärna emot förslag på artiklar.

Konsulterna har haft några bra år, men finanskrisen ställer nu till det för en del. Vi tar en titt på hur konsultrollen förändras och vad man kan förvänta sig i framtiden. Och förstås hur nedgången påverkar konsultbranschen. Det behöver inte vara enbart negativt.
Kontakta mig (gote@elinor.se eller +46 8 715 72 19) om du vill diskutera konsultverksamhet.

Analoga kretsar utvecklas inom en rad områden. Nu ser vi kretsar för lägre spänningar, integrerade kretsar för bland annat A/D- och D/A-omvandling för speciella ändamål och logaritmiska detektorer för detektering av radiosignaler och det finns fler områden som är aktuella att ta upp. Har du idéer om detta, kontakta Gunnar Lilliesköld på +46 8 622 55 11 eller maila på gunnar@elinor.se

Med virtualiseringstrenden har operativsystemen kommit till en brytningstid. Intresset är stort för att köra en liten säker separationskärna i botten och de konventionella stora operativsystemen i säkra partitioner. Det här kan innebära stora förändringar, inte minst för tillverkarna av realtidsoperativsystem. Kontakta mig (gote@elinor.se eller +46 8 715 72 19) om du vill diskutera operativsystem eller har artikelidéer.

Och som vanligt har vi minst en artikel i mjukvarutemat. Tillsammans med fokus på operativsystem gör det att det här numret blir ovanligt mjukvarutungt.

Vi har också två översikter den här gången. Konsultöversikten försöker lista alla nordiska elektronikkonsulter och operativsystemsöversikten tar upp de företag som tillhandahåller operativsystem. Om du anser att du skall vara med i någon av översikterna och ännu inte fått någon påminnelse att uppdatera uppgifterna – kontakta Anette Hammarström, anette@elinor.se, eller via tel +46 8 445 20 71.

 

Göte Fagerfjäll

 

Annonsavdelningen informerar:

Under rådande omständigheter, där annonsvolymerna minskar för alla tidningar, måste vi ändra utgivningsplanen för resterande vårnummer. Efter nummer 4, som är mässnumret för Electronix i Göteborg, slår vi ihop de sex kvarvarande till tre dubbelnummer. Vi kommer att publicera på de jämna utgivningsnumrens datum; 6, 8 och 10. Alla dessa nummer kommer att ha 4 teman, dvs vi kommer att publicera alla teman som utlovats i årets prislista.
Vi ser oss nödsakade till detta då kostnaderna för tryck och distribution av över 26 000 tidningar måste täckas av annonsintäkterna. Ni som redan bokat i de ojämna numren 5, 7 och 9 kommer att kontaktas för ev överflyttning till nu gällande utgåvor. Några har vi redan hunnit kontakta, men håll ut vi återkommer till er som ännu inte fått en signal eller mejl. Klicka här för att se den ändrade utgivningsplanen

För er som inte annonserar i dessa nummer vill vi påminna om att det är nu ni syns och kan ta marknadsandelar, samtidigt som ni visar att ni finns och mår bra. Tillsammans skall vi ta oss igenom detta stålbad och komma ut stärkta på andra sidan. Vi finns som bollvägg ifall ni har funderingar på hur man syns bäst och till lägst kostnad just nu. Vi sitter med stor erfarenhet om marknadsföring och annonsering i synnerhet, tveka inte, ring någon av oss.

Hälsningar
Tommy Jägermo, Annonschef

Tommy Jägermo, tommy@elinor.se, +46 8 540 865 12, Sverige och internationellt.

Kim Edenbro, kim@elinor.se, +46 8 511 766 55, Sverige, Norge och Finland

Mogens Fogh, salgskon@post10.tele.dk, +45 56 87 06 90, Danmark

Comments are closed.