Redaktionsbrev nr 10 2011

Danderyd 2011-10-18
Hösten fick en fin start med en lyckat Embedded Conference Scandinavia. Årets 1600 besökare, och totalt 1931 registrerade (+15 procent jämfört med förra året) visar att intresset för emebeddedlösningar är i topp.

Vi följer upp det med ett tema om enkapseldatorer i Elektronik i Norden nr 10. Här kommer mycket att handla om ARM-arkitekturen med tanke på att så många nu väljer att använda den. Man kan tala om en megatrend! Men vi skall inte glömma att det finns andra alternativ.

Enkapseldatorer blir allt mer avancerade och det gör att de allt oftare baseras på någon av ARM Cortex-processorkärnorna. Vi tar en speciell titt på en uppsättning nya ARM-baserade enkapseldatorer från Norge. Göte Fagerfjäll håller i ämnet och kan nås på gote@elinor.se eller +46 8 715 72 19.

Elektronik i Norden nr 10 kommer också att bland annat handla om Mönsterkort och Byggsätt.

Många kretskort bär varma komponenter, t ex effektkretsar för att driva eller reglera något, lysdioder mm. Det ställer speciella krav på mönsterkortens uppbyggnad. I vissa fall kan det bli så hett att man inte kan använda mönsterkort, utan tvingas övergå till andra byggsätt och material.

Det gäller också att välja mönsterkort med rätt ytbehandling för att passa aktuell lödprocess och att ställa relevanta krav vid inköp av kretskort från en leverantör som man kan lita på. Många följer IPCs regelverk, men det finns de som vill höja ribban ytterligare.

Tag kontakt med mig om du har ytterligare uppslag till artiklar. Jag nås på gunnar@elinor.se eller +46 8 622 55 11.

Glöm inte att medverka i Mönsterkortöversikten. Den bygger dina insända uppgifter. Så kontakta Anette Hammarström på +46 8 445 20 71 eller anette@elinor.se  om du vill vara med, men inte har fått påminnelse om att uppdatera informationen.

Med vänlig hälsning

Gunnar Lilliesköld
gunnar@elinor.se
Chefredaktör/ansvarig utgivare

Från annonsavdelningen:
Glöm heller inte att tala annonsering i tidningen på webben eller i våra Nyhetsbrev med Tommy Jägermo, tommy@elinor.se, tel. +46 8 540 865 12 eller Kim Edenbro, kim@elinor.se, +46 8 511 766 55.

Annonsering 2012
Vem kommer att synas först, du eller dina konkurrenter?
För dig som redan nu vill titta på 2012 års broschyrer, innan de dimper ner i brevlådorna, kan göra det på vår hemsida www.elektronikinorden.com.

Tommy Jägermo

Viktiga datum:
Nr 10 utkommer 18 november. Annonsmaterial och bokning, senast 31 oktober.

Comments are closed.