Radius satsar 10MSEK

Radius bygger en helt ny ytmonteringslinje i Karlskrona och 1100 kvm större produktionsyta för kretskortstillverkning ger runt 20 nya arbetstillfällen.

”Det stärker oss som företag att kunna erbjuda en mer komplett kedja, från kretskort till färdig systemlösning”, säger Åsa Alm marknadskommunikatör.. Genom att ta hem produktionen får Radius större kontroll över hela kedjan, från kretskort till färdig systemlösning. Kretskortstillverkning som nu ligger ute hos underleverantörer både i Danmark och Sverige kommer från och med hösten/vintern-08 att kunna produceras i Karlskrona.

I uppstartsfasen kommer det att bli minst 5 nya arbetstillfällen men dessa kan snabbt öka till 20 när anläggningen är i full drift. ”Det finns ett brett kunnande i Karlskrona inom ytmonteringsområdet så vi ser fram emot att skapa en högpresterande produktionslinje här” förklarar produktionschef Sven-Olle Persson.

Ytmonteringsanläggningen är en Fuji höghastighets monteringslinje som har en kapacitet att montera komponenter med en storlek ner till 02-01. Radius kör idag på något större komponenter men vill förbereda för framtida behov och skapa en framtidssäker anläggning.  Elektronikmonteringsutrustningen består av en screenprinter, en höghastighets chipplacer för små komponenter, en chipplacer för finepitchkretsar, BGA-kretsar och större komponenter samt en våglödningsmaskin. För att ytterligare öka kvaliteten och säkerställa processen har Radius investerat i en toppmodern 3D-röngten. Med hjälp av den kan korten kontrolleras in i minsta detalj och säkerställa kvaliteten ytterligare. ”Vi är extra stolta över vår röngtenanläggning som hjälper oss att se till att våra kretskort, och därmed våra produkter och system, håller absoluta toppkvalitet, avslutar Sven-Olle Persson.

Comments are closed.