Prisbelönt display ges ansiktslyft

Den svenskutvecklade energidisplayen ELIQ som uppges blivit en succé på den svenska marknaden, får ett ansiktslyft med ett nytt gränssnitt och ny funktionalitet i programvaran ELIQ 2.0. ELIQ är utvecklat av företaget Exibea AB, ett företag som har etablerats med hjälp av Innovatums inkubator.

 

Hösten 2010 lanserades energidisplayen ELIQ på den svenska marknaden. ELIQ fick stor uppmärksamhet i media och uppges ha blivit känd som marknadens bästa och mest användarvänliga energidisplay. ELIQ finns nu i tusentals hem och hjälper familjer att ta kontroll över elförbrukningen. Nu släpps nya programvaran ELIQ 2.0 som introducerar ett smart, nytt gränssnitt och nya funktioner.

Energidisplayen ELIQ är framtagen för villaägare för att visualisera husets elförbrukning på ett enkelt sätt och få hela familjen medveten om förbrukning hos olika apparater i hemmet. Genom att visa husets förbrukning i realtid och med statistik hjälper ELIQ till att identifiera husets energibovar och minska slöseri  av el. Att ELIQ är så enkelt att själv installera uppges också ha bidragit till det stora genomslaget.

Studier har visat att enbart informationen som du får om din elförbrukning av en energidisplay i hemmet leder till en 24 procents genomsnittlig besparing av hushållsel (Magnusson 2007). Andra studier pekar på snittbesparingar på 10-20 procent. I den takten är ELIQ en lönsam affär redan efter ett år.

I den nya programvaruversionen ELIQ 2.0 går det att bläddra bland detaljerad statistik upp till 5 år tillbaks i tiden, timme för timme, vecka för vecka och år för år. Displayen lagrar även senaste dygnets högsta och lägsta värden, vilket hjälper till att identifiera så kallade ”standbyförbrukare”.

Den nya funktionaliteten kommer inte bara till glädje för nya kunder, utan befintliga ELIQ-användare kan också gratis installera den nya programvaran genom att koppla displayen via USB till datorn.

Comments are closed.