Prevas tecknar LoI om förvärv i Creo

Prevas växer vidare inom inbyggda system och tecknar nu ett Letter-of-Intent (LoI) om förvärv av 66,7 procent av aktierna och kapitalet i Creo Development AS i Oslo. Prevas intention är också att utöka ägandet till 80 procent inom en snar framtid.

Creo Development. levererar produktutvecklingstjänster inom inbyggda system till kunder i och utanför Norge. Företaget har 15 anställda i Oslo och kommer stärka Prevas pågående expansion inom området produktutveckling och inbyggda system.

– Trenden att effektivisera sin utvecklingsprocess inom produktutveckling fortsätter. Att få fram nya produkter både snabbare och billigare blir allt viktigare. Vi möter en ökad efterfrågan från våra kunder att ge dem dessa konkurrensfördelar. Att stärka Prevas
erbjudande och vår närvaro i Norge är därför strategiskt viktigt. Creo Development är specialister inom inbyggda system och deras profil kompletterar Prevas verksamhet mycket väl, säger Jonas Mann Business Area Manager på Prevas.

– Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och att bidra till deras starka utveckling inom inbyggda system. Vi kompletterar Prevas kontor i Oslo på ett väldigt bra sätt och kan i och med denna affär förbättra vårt erbjudande till både våra medarbetare och kunder. Vidare är Prevas företagskultur och inriktning väldigt lik vår, vilket borgar för en bra integration, säger Lars Morten Andreassen, Managing Director för Creo Development AS.

Det norska elektroniktillverkande företaget Simpro AS, som idag äger 33,3 procent av aktierna i Creo Development, kommer att behålla delar av sitt strategiska ägande och därmed vara en part i ett bredare samarbete.

Comments are closed.