Positiva reaktioner på halvledardagen på KTH

Mötet mellan KTH-elever och några av halvledarbranschens företrädare blev klart lyckat. Arrangemanget är ett led i satsningen på S.E.E.

Inför det nya mäss-eventet S.E.E. 2010 är tanken att hålla ett antal mindre seminarier, konferenser eller andra typer av sammankomster. Stockholmsmässan anordnade igår en halvledardag på KTH vilket lockade ett hundratal elever och nio halvledarföretag: Freescale, Maxim, Osram, Toshiba, National Semiconductor, Infineon, Acreo, Texas Instruments samt KTH ställde ut liksom facktidskrifterna Elektronik i Norden och Elektroniktidningen.
Idéen föddes för flera år sedan av Bengt Edlund, National Semiconductor. Han konstaterade att något konkret borde göras för att intressera KTH-studenter för vad industrin kan erbjuda för anställningar.
– Vi måste berätta för dem vilka möjligheter som kan ges för den som arbetar inom halvledarindustrin. Det gäller att marknadsföra detta. Det handlar inte bara om välavlönade och roliga jobb utan om både människor och teknik. Det finns en rad intressanta företag i Sverige att arbeta på, inte bara Ericsson och ABB. Många av supporterande företagen håller minst lika hög nivå.
Efter halvledardagens presentationer av vad halvledarbranschen innebär, dess bakgrundshistoria, framtidsutsikter  och alla dess tillämpningar hade deltagarna tillfälle att träffa halvledarföretagens representanter för skapa kontakt inför en eventuell anställning. Flera av dessa företag såg goda möjligheter till att ha funnit blivande civilingenjörer att anställa.
– Vi är nöjda, företagen är nöjda och inte minst har vi etablerat en bra relation med KTH, säger Magnus Eriksson, ansvarig för S.E.E. vid Stockholmsmässan.
– Utan överdrift ligger utfallet över förväntan, säger Bengt Edlund, vd för National Semiconductor, Sverige. Halvledardagens genomförande känns som ett stort, mentalt steg framåt.

Comments are closed.