OTA-mätning för Bluetooth Low Energy

Göteborgsföretaget Bluetest lanserar i samarbete med Rohde & Schwarz OTA-mätning för Bluetooth Low Energy. Mätningarna baseras på Bluetests RTS-teknik (Reverberation Test Systems).


Bluetest RT25

RTS-tekniken innebär att man i stället för ett stort ekofritt rum använder ett litet utrymme med maximal reflektion. Bluetest är marknadsledare inom området och har lång erfarenhet av den typen av mätningar.
Den nya OTA-mätningen (over-the-air) av Bluetooth Low energy använder testarna CMW270 eller CMW500 från Rohde & Schwarz i kombination med någon av ekokamrarna från Bluetest.
Genom att använda Rohde & Schwarz signalling mode i stället för traditionell direct test mode (DTM) slipper man använda den HCI-styrkabel som annars krävs. Det förenklar mätning av utstrålad effekt (TRP) och mottagarkänslighet (TIS) på BLE-system, som ofta saknar HCI. Att ansluta en kabel till en mycket liten enhet innebär dessutom ofta att mätningarna störs och resultaten blir otillförlitliga.
Flow-mjukvaran möjliggör automatiseras mätning, såväl som djupare analys. Mätningarna kan ske i vilken som helst av Bluetests ekokammare, även den lilla RTS25-kammaren.
CMW-testplattformen klarar alla typer av RF-tester för Bluetooth, rån BLE och Classic upp till Bluetooth 5.1. Förutom signaltest och test i Direct Test Mode går det också att göra till exempel audiotester i olika hastigheter.

Comments are closed.