Nytt mekanikprogram lockar studenter

Det nya bachelorprogrammet International Mechanical Engineering är väldigt populärt och inför utbildningsstarten är inte mindre än 43 nya studenter registrerade på programmet. Denna veckan börjar de komma till Trollhättan och campus.


Här syns några av de nya studenterna på International Mechanical Engineering på plats på campus.

Den treåriga utbildningen Bachelor in International Mechanical Engineering vid Högskolan Väst lockar många studenter och merparten av dem är internationella. Det som gör programmet unikt är att studenterna erbjuds en bred, relevant utbildning som gör dem till attraktiva maskiningenjörer. Det är ett internationellt, tvärvetenskapligt program som är utformat i samarbete med industrin, för att förbereda studenter för arbete eller avancerade studier i integrerade system.

Big data, additiv tillverkning, elfordon, lättviktskomponenter och avancerade material är områden som blir alltmer betydelsefulla för nya maskiningenjörer. Dagens ingenjörer behöver kunskap om tillverkningsprocesser, materialvetenskap, robotik och automation, elfordon och supply chain management. En sådan bred utbildning är inte tillgänglig i traditionella program och därför är detta program speciellt.

Det är glädjande att 43 studenter är registrerade på programmet inför 2022, men kanske inte så överraskande menar programansvarige Asun Valiente:

– Vi är verkligen glada över responsen. Vårt nya program innehåller kurser inom flera områden: robotik, automation, logistik, materialvetenskap och tillverkningsteknik och det har enligt mig varit nyckeln till framgång. Framtidens ingenjörer vet att det är förmågan att vara mångsidig och väl förberedd inom multidisciplinära ingenjörsområden som kommer att öppna för framtida arbetsmöjligheter.

I veckan har studenterna börjat anlända till Högskolan Väst och alla verkar positiva och spända inför terminsstarten. Romain, Ludovic, Julie, Canelle och Maxime är nya studenter och de kommer alla från Frankrike. Det är första gången de är i Sverige och stämningen är hög. De ser fram emot första föreläsningen och introduktionsdagarna på Högskolan Väst.

– Vi är väldigt motiverade och ser fram emot studierna på Högskolan Väst. Det är viktigt med en bra utbildning inför framtiden, säger Romain.

Alfiya från Turkiet är också ny student. Hon har just anlänt till Trollhättan och ser fram emot att börja på det nya programmet.

– Jag valde det här programmet för att jag vill bli en efterfrågad industriingenjör och jag tror att just Sverige och Högskolan Väst är bästa platsen att genomföra min plan på, säger hon.

Comments are closed.