Ny version av standarden IPC-4101

Specifikationen avser material i laminat och prepregs avsedda till mönsterkort, och den nya versionen heter IPC-4101C – ”Specification for Base Materials for Rigid and Multilayer Printed Boards”.

IPC-4101C täcker kraven på de material som kan användas i mönsterkort och består av 137 sidor med 66 individuella delspecifikationer, varav 11 är nya.
– Specifikationen täcker ett mycket bredare område – från material med låga halter halogener som, i de flesta fall, är dupliceringar av högpresterande FR-4 material med ett högt Tg – till material i den mindre krävande delen av spektrumet, säger Tony Senese, OEM bussiness development manager, Panasonic Electric works och ledare av 3-11 Laminate/Prepreg Materials delkommitté, ansvarig för standarden.
Uppdateringen sker till följd av en eller flera förändringar som skett på grund av nya eller förändrade, kommersiellt tillgängliga, material för tillverkning av mönsterkort tillsammans med de krav som ställs på nya tillämpningar, såsom krav på allt högre datahastigheter och frekvenser och blyfria applikationer. Alla IPC standarder går att köpa antingen direkt från IPC eller från IPCs distributörer i Sverige Scanditron eller Swentech.

Comments are closed.