Ny verktygsversion för funktionell säkerhet

Från IAR kommer nya versionen 9.50.3 av IAR Embedded Workbench för Arm, Functional Safety-versionen. Nu finns bland annat den certifierade versionen av C-STAT, det statiska kodanalysverktyget certifierat för säkerhetskritiska applikationer.

Den senaste IAR Embedded Workbench för Arm, Functional Safety Edition, följer specifikationerna för C++17-standarden och lägger till nytt Arm-kärnstöd för Cortex-M55, Cortex-M85, Cortex-R52+, Cortex-R82, Cortex-A32, vilket möjliggör validerad överensstämmelse med viktiga functional safetystandarder som IEC 61508, ISO 26262 och IEC 62304. Den integrerar kodanalysverktyget, IAR C-STAT för statisk analys och IAR C-RUN för runtime-analys, för att förbättra programvaruansvarlighet och efterlevnad av kodningsstandarder som MISRA C, CERT C och CWE.

C-STAT-verktyget finns nu certifierat av TÜV SÜD. Den certifierade utgåvan spelar en kritisk roll i att hjälpa utvecklare att upprätthålla efterlevnad av säkerhetsstandarder genom att utföra noggrann statisk analys. Den kan upptäcka ett brett spektrum av potentiella problem, inklusive kodbrister och avvikelser från kodningsstandarder som MISRA C och CERT C.

– IAR C-STAT spelar en avgörande roll för att säkerställa efterlevnad av säkerhetsstandarder, säger Bill Lamie, grundare och VD för PX5 RTOS och tidigare VD / medgrundare av ThreadX / Microsoft Azure RTOS. Vi förlitade oss på C-STAT för vår PX5 RTOS-kodbasgranskning.

IAR-lösningen stöder moderna utvecklingsmetoder, inklusive Continuous Integration (CI) och automatiserade byggen. Med stöd för skalbara byggserver-topologier över olika plattformar, som Linux (Ubuntu och Red Hat) och Windows, integreras verktygskedjan sömlöst i befintliga utvecklingsmiljöer.

Comments are closed.