Ny vd för Siemens i Sverige och Norden

Mikael Leksell blir ny vd för Siemens i Sverige och Norden. Han kommer närmast ifrån en global roll som chef för affärsområdet Process Industry Solutions, en del av Siemens Portfolio Companies.


Mikael Leksell

Mikael Leksell tar över efter Ulf Troedsson som efter 35 år lämnar sin roll den 1 oktober för stanna kvar i en rådgivande roll fram till april 2020 då han går i pension.
Ulf Troedsson började sin karriär på företagets medtech-division och avancerade till chef för verksamheten innan han för 10,5 år sedan fick rollen som vd för Siemens i Sverige. För sex år sedan utökades ansvaret till att inkludera även Norden. Hans efterträdare Mikael Leksell har även han haft en lång och bred karriär, främst inom Siemens men även externt. De senaste tio åren har han haft rollen som VP Pulp & Paper på Siemens AG följt av SVP Metallurgical Services på Primetals Technologies AG i Österrike. Närmast kommer Mikael från rollen som vd för affärsområdet Process Industry Solutions, som är en del av Siemens Portfolio Companies.
– Vi är inne i en intensiv förändringstid inom Siemens. En planerad avknoppning av ett av våra tre operativa bolag, Gas and Power, annonserades i våras och det har en stor inverkan på vår nordiska organisation. Det känns som en bra tidpunkt att lämna stafettpinnen till Mikael nu då Siemens går in i en ny fas, säger Ulf Troedsson.

Comments are closed.