Ny värmekamera från FLIR

Värmekameror är mycket bra för inspektion och felsökning av system och maskiner. Det finns dessutom många användningsområden inom byggbranschen: Tack vare sin kompakta storlek kan nya FLIR One Edge användas för att inspektera svåråtkomliga områden som vindar och krypgrunder. Även inom bilindustrin möjliggör värmekameran pålitliga feldiagnoser på platser som är svåra att nå.

FLIR One Edge ansluter trådlöst till smartphones och surfplattor av alla storlekar och överför inspelningarna till respektive skärm. Värmebilderna kan ses och styras från ett avstånd på upp till fem meter. Om kameran fästs på smarttelefonen fungerar de två enheterna som ett system som enkelt kan manövreras med bara en hand. Appen FLIR One möjliggör effektiv termisk analys av bilderna och den kan också anslutas till FLIR Ignite Cloud så att alla inblandade kan utvärdera bilderna.

FLIR MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) säkerställer knivskarpa bilder med en värmeupplösning på 80 × 60 (4 800 pixlar). Detta i ett temperaturområde på -20 °C till +120 °C. Dessutom är kameran skyddad mot fall från upp till två meters höjd och mot vattenstänk, enligt IP54.

FLIR One Edge kan beställas via Conrad Sourcing Platform.

Comments are closed.