Ny första hjälpen-docka

Det danska företaget Ambu har lanserat sin nya generation av uppkopplade dockor för att öva hjärt-lungräddning. Den nya trådlösa Ambu Man Advanced ALS, med inbyggd elektronik och programvara levererad av Prevas, lyfter utbildningen inom HLR (hjärt-lungräddning) till en ny nivå.

 

Plötsligt hjärtstillestånd står för omkring 15 procent av alla dödsfall i Västvärlden. Ett betydande antal liv kan räddas om fler människor har kunskaper om HLR och för att uppnå det målet är övningsdockor viktiga.
– Ambu var redan från början mycket tydliga angående projektmålen, säger Prevas Senior Project Manager Christian Ward. De ville ha en robust maskin- och programvaruplattform som kunde erbjuda en unik uppsättning egenskaper, som var lätt att använda och som enkelt kan byggas ut med hjälp av programvaruuppdateringar – långt in i framtiden. Vi använde oss av den senaste mobila tekniken och kör Prevas Industrial Linux (PIL) för att skapa en kraftfull plattform för webbapplikationen och användargränssnittet. Faktum är att webbapplikationen gör att utbildningskurserna kan styras från vilken modern webbläsare som helst, utan att man behöver ladda ned någon särskild app.
Det nya sortimentet av trådlösa dockor kan inte bara skapa sina egna WiFi-nätverk, utan flera kan kommunicera med varandra. Detta tillsammans med en enastående lång batteritid gör det möjligt att hålla realistiska utbildningskurser var som helst, från klassrummet till ambulansen och från stranden till djungeln.
– Prevas tog in all sin kunskap inom inbyggda system för att göra det möjligt för oss att förverkliga projektet i tid och med hög kvalitet, säger Fabian Sachs, Senior Corporate Product Manager hos Ambu.
– Det nya sortimentet är bara en föraning om vad den här dockplattformen kommer att kunna göra i framtiden.
– En huvudanledning till att projektet kunde levereras inom de satta tidsramarna var att Prevas och Ambu utvecklade ett nära partnerskap, säger Henrik Møller, VD för Prevas A/S. Det gjorde att båda parter snabbt kunde brainstorma och hitta lösningar när det uppstod frågor och utmaningar.
Den nya generationen trådlösa dockor från Ambu följer de senaste riktlinjerna för livräddning och stödjer utbildningsrekommendationerna från dessa riktlinjer. Dockorna kommer att börja säljas i juni 2016.

Comments are closed.