Netrounds Solutions lämnar ABI

Netrounds Solutions AB, med verksamhet inom test av IP-nät, lämnar nu företagsinkubatorn Arctic Business Incubator (ABI).

Med utsparkstårta firades Netrounds av en stor skara på Aurorum Science Park och grundarna Mats Nordlund och Marcus Jonsson berättade om deras företagsresa, tiden i inkubatorn och deras stora framtidsplaner med att fortsätta växa med sina kunder och etablera sig i nya regioner.

Netrounds erbjuder vad som uppges vara marknadens första molnbaserade system för att testa, felsöka och övervaka IP-nät. Till skillnad från traditionella lösningar kräver Netrounds inga dyra investeringar i hårdvara och omfattande installationer utan erbjuds som en moln- och hyrtjänst till kunder över hela världen.

– När vi kom till ABI med vår affärsidé fick vi direkt hjälp med det vi behövde för att ta steget ut, starta företaget och förverkliga idén. Vi sa upp oss från dåvarande trygga anställningar och nu 5 år senare är vi 10 anställda och har full snurr på affärerna med kunder runt om i Norden, Europa och Asien, vilket känns fantastiskt bra, säger en nöjd Mats Nordlund, vd och medgrundare av Netrounds.

– Med Netrounds i inkubatorn har vi haft ett gäng som har flera av de goda egenskaper som krävs för att lyckas med sina affärer; ett enormt driv, en lyhördhet och struktur i sin verksamhet. I alla lägen när de stått inför utmaningar så har de alltid sett möjligheter och skapat förutsättningar för att få fart på sina affärer, säger Jens Lundström, affärsrådgivare, ABI.

ABI ( www.a-b-i.se) är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag åtta medlemsföretag och har dussinet i startgroparna. 

Netrounds Solutions AB ( www.netrounds.com) hette tidigare Absilion AB men har valt att ändra sitt bolagsnamn till att helt spegla den tjänst som de går ut till sina kunder med.

Comments are closed.