Net Insight levererar till Danmarks TV 2

Net Insights medietransportlösning, i samarbete med den danska partnern Borch Teknik A/S, används av TV 2 i Danmark för att utöka täckningen av handbollsmatcher och möta ökad efterfrågan. Det statligt ägda TV-bolaget använder Net Insights Nimbra-plattform.

TV-bolagen vill transportera direktsända sportsändningar via medienät för att möta ett växande tittarbehov. Det främsta hindret har tidigare varit teknologi och begränsningar i nätkapacitet, som har drivit användningen av hård komprimering vilket inneburit längre fördröjningar och lägre bildkvalitet. Dessa långa fördröjningstider har gjort det svårt att fjärrstyra kameror och för producenter att arbeta med snabbrörligt innehåll.
Net Insights lösning innebär att mindre utrustning och personal behövs på plats för att täcka liveevenemang. Det spar tid och pengar samtidigt som man frigör resurser som kan användas på annat håll för att skapa mer TV och skapa nya intäktsströmmar.
TV 2 kan nu använda mindre TV-bussar i stället för stora, fullt utrustade bussar och ändå tillhandahålla högkvalitativ produktion och leverera direktsänd handboll till TV 2:s centrala studio med minimal fördröjning.

Comments are closed.