Multitouch på 1000 nivåer

Svenska multitouchföretaget FlatFrog i Lund lanserar tryckkänslighet för multitouchskärmar med sin teknologi Planar Scatter Detection (PSD). Teknologin kan känna av tryck för flera användare samtidigt, vilket kan användas på en rad sätt för att göra multitouchskärmar mer användarvänliga.

 

 

Genom vidare utveckling av FlatFrogs patenterade multi-touchteknologi, Planar Scatter Detection, kan den nu känna av 1000 nivåer av tryck, för 40 individuella beröringar samtidigt.
– Detta är ett stort genombrott som öppnar upp spännande möjligheter för multitouch säger Ola Wassvik, CTO och medgrundare på FlatFrog. Utvecklare kan använda tryckkänslighet för att förbättra navigation och användarvänlighet, vilket förenklar arbetsflöden i en multitouchmiljö. Användare kan till exempel trycka till lite extra för att öppna menyer eller genvägar. Tryckkänslighet kan även förhindra oönskade tryck, till exempel att användaren öppnar en länk eller stänger ett fönster av misstag.
Christer Fåhraeus, CEO och medgrundare av FlatFrog fortsätter: – Även om vi är först med att lansera tryckkänslighet för multitouchskärmar, så är marknaden helt klart redo. Microsoft har redan en parameter för tryckkänslighet i deras senaste operativsystem Windows 8, som vår teknologi har fullt stöd för. Multitouch har snabbt blivit standard för allt fler typer av elektroniska konsumentprodukter, från mobiler till datorer, och vi ser att tryckkänslighet är en intressant möjlighet för alla dessa produkter.
FlatFrogs första egna produkt, FlatFrog Multitouch 3200, lanserades förra året och är fullt kompatibel med uppgraderingen av teknologin. De som redan har köpt en skärm kan behöva uppgradera mjukvaran, som finns tillgänglig utan kostnad för FlatFrogs kunder.
Planar Scatter Detection technology (PSD) är utvecklad och patenterad av FlatFrog. Det är en avancerad, optisk multi-touchteknologi som bygger på att ljus skickas in i skärmens glasskiva. Ljuset bryts annorlunda där ytan berörs, och den effekten mäts och beräknas genom avancerade algoritmer, vilket med stor noggrannhet visar var och hur hårt användarna trycker på skärmen.

Comments are closed.