Mjukvaruplattform för bildstabilisering

Svenska Imint AB är nu klara med en produktionsfärdig mjukvaruplattform för bildstabilisering, Vidhance Mobile 1.0. Första versionen av plattformen är avsedd för Android-baserade mobiltelefoner och under året kommer en rad extrafunktioner.


Med "Auto Track-and-Zoom", kan kamerornas höga upplösning används för automatisk följning av objekt

Vidhance Mobile är ett mjukvarulager som adderas till operativsystemet. Det är snabbt nog att i realtid kunna stabilisera filmningen också vid stora svängningar och skakningar. Analysprogrammet klarar hela sex graders rörelseanalys och detekterar både rörelser i X-, Y-, och Z-led som rotationsrörelser kring alla axlar. Resultatet är betydligt bättre än vad som hittills har visats från andra tillverkare.
Under första kvartalet i år börjar integrationsarbetet hos ledande mobiltelefontillverkare.
– Vi har gjort mycket stora framsteg under hösten och ser fram emot att se resultaten tillsammans med våra samarbetspartners, säger Imint's CTO Simon Mika. Hittills har mobiltillverkarna tittat mer på stabilisering av stillbilder än på stabilisering av videofilmer, men det ändras nu mycket snabbt.
Under 2015 kommer dessutom en rad nya funktioner att läggas till i Vidhance Mobile. Det handlar till exempel om "Auto Track-och-Zoom", där kamerornas höga upplösning används för automatisk följning av objekt, till exempel fotbollsspelare.
Andra funktioner som kommer är förslag till klipp i realtid, för att undvika alltför långa och tråkiga scener. Redigering kan ske vid inspelningstillfället. Ytterligare en funktion som kommer är adaptiv kontrastförstärkning, där över- eller underexponerade delar av en bild kan kompenseras i realtid.

Comments are closed.