LumenRadio prisas igen

Innovationsbolaget LumenRadio vid Chalmers Innovation har tilldelats PLASA Awards for Innovation på PLASA Show, som är världens största mässa för ljud och belysning inom underhållningsbranschen.

– Det är ett väldigt stort erkännande. Priset är marknadsmässigt ovärderligt. Det innebär dessutom en kvalitetsstämpel, säger Per Hulthén, vd på LumenRadio.

Företaget utvecklar och marknadsför teknik för trådlös styrning av belysning. På PLASA Show, som pågick den 13-16 september i London, lanserade LumenRadio sin första produktserie CRMX Nova. Det är en automatisk och anpassningsbar trådlös teknik som har utvecklats särskilt för belysningsbranschen. Den är gjord för att i första hand passa underhållningsbranschen med kunder som teatrar, sportarenor och uthyrare av scener.

– Det har funnits trådlösa lösningar i tio år, men dessa produkter har varit bristfälligt pålitliga att ha på en scen, därför att det har förekommit störningar. Vi har utvecklat den första smarta radion som hela tiden lyssnar av radiosignaler och anpassar sig till dem. Det leder till ett pålitligt system för kunden. De trådlösa överföringarna stör aldrig och de störs inte heller av annan trådlös utrustning.

Företaget startade 2008, men har redan fått en rad priser, bland annat vann de Venture Cup tidigare i år.
– Det var ett viktigt pris, men att vinna PLASA Awards for Innovation innebär ett globalt erkännande från vår egen bransch. Vår produkt är ett stort utvecklingssteg för hela branschen och det är också därför vi har fått priset.

Comments are closed.