Lovande teknikföretag visar upp sig

Innovation & Technology går av stapeln den 8 maj i Kista Science City med trettiio av Sveriges mest lovande nystartade teknikföretag som utställare. Under samma dag genomförs workshops där entreprenörer som redan lyckats bygga internationella teknikföretag delar med sig av sina lärdomar till framtidens entreprenörer.

”Nytt för i år är att vi har gått från regional till nationell mässa och det känns jättekul att så många kvalificerade bolag har ansökt om att få ställa ut. Cirka 60 procent kommer från Stockholmsregionen, medan de övriga 40 procenten är geografiskt fördelade från Skellefteå till Malmö. I hård konkurrens har nu 30 bolag valts ut”, säger Lisa Ericsson, medarrangör och avdelningschef på KTH Innovation.

Ett av bolagen kommer att tilldelas Innovation & Technology Award och 150 000 kronor i prispengar” säger Pär Hedberg, VD på STING (Stockholm Innovation & Growth) och tillika medarrangör av Innovation & Technology

De utvalda bolagen täcker ett brett teknikspektrum; allt från företaget Movinto Fun som utvecklar ”en bärbar rörelsebaserade spelkonsol som riktar sig till unga stilmedvetna tjejer” till det nystartade medtechbolaget Bioservo som utvecklar muskelförstärkande system, där den första produkten är en handske som stärker greppet. Cirka en tredjedel är cleantechbolag, en tredjedel medicintekniska bolag och en tredjedel är ICT-bolag.

Bland de utvalda bolagen finns exempelvis Rehact AB med sin unika värmeväxlare som drastiskt minskar energiförbrukningen. Nyligen valde Världsnaturfondens miljöprojekt Global Focus ut Rehact som en av tolv svenska klimatinnovatörer "med potential att bidra i stor skala till att stoppa klimatförändringarna. Företaget finns även med på Michael Woods cleantech-lista och kammade hem inte mindre än två priser på innovationstävlingen Venture Challenge vid San Diego-universitetet bland 150 deltagande företag. Ett annat av de utvalda bolagen är Organoclick som i förra veckan tilldelades Årets Miljöinnovationspris för deras patenterade process som kan göra papper och kläder vattentäta på ett helt miljövänligt sätt.

Årets vinnare av Innovation & Technolgy Award utses under eventet av en kvalificerad jury av erfarna entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar. Förutom mässan kommer besökare att kunna medverka på interaktiva workshops, där några av Sveriges främsta teknikentreprenörer delar med sig av sina erfarenheter som bland andra John Elvesjö, Tobii Technology; Per Olofsson, ClimateWell; Edvard Kälvesten, Silex Microsystems; Anders Williamsson, HemoCue; Nils Bildt, Teleopti; Ludvig Linge, The Astonishing Tribe samt Svante Jurnell, IP Only. Årets huvudtalare är Will Whitehorn, VD Virgin Galactic.

Innovation & Technology önskar inspirera till ett ökat intresse för innovativt teknikföretagande och skapa en givande och inspirerande mötesplats för entreprenörer i nystartade teknikföretag, framtidens teknikentreprenörer och investerare.

De kriterier som screeninggruppen har utgått från i sin urvalsprocess är: 1) Höginnovativt teknikbolag (bolaget utvecklar egna produkter baserade på en teknisk innovation), 2) Ej äldre än 4 år och ej mer än 1 Mkr i omsättning de senaste 12 månaderna, 3) Entreprenörsgrundat samt grundaren kvar i organisationen samt 4) Ett och samma företag kan deltaga som utställare max två gånger

Hela listan på utställande bolag
Adicast Systems, Kista
Arontis Solar Concentrator, Härnösand
Bioservo Technologies, Stockholm
Byteactive, Kista
Excillum, Stocksund
Exos, Uppsala
Faun, Täby
G-coder Systems, Mölnlycke
HULU, Kista
JayCut, Stockholm
Jump & Joy, Nacka
Mantex, Kista
Movinto Fun, Kista
myFC AB, Stockholm
OculusAI, Stockholm
OrganoClick, Stockholm
PaperPlat, Årsta
Peerialism, Stockholm
Plagazi , Stockholm
Polymer Factory, Nacka
Quviq, Sävedalen
Rehact, Enskede
Ridgeview Instruments, Uppsala
Scint-X, Kista
SenSiC, Stockholm
SootTech, Göteborg
Squace, Stockholm
Vibrosense Dynamics, Malmö
Xbrane Bioscience, Stockholm
Zebor Technology, Stockholm

Comments are closed.