Lovande startups från 33-listan

Igår presenterade Ny Teknik och Affärsvärlden årets upplaga av 33-listan. Swedish Incubators & Science Parks undersökning av årets lista visar på att 17 av företagen på listan utvecklas med inkubatorer och science parks.

Med en stor bredd i svensk teknikutveckling visar medierna Ny Teknik och Affärsvärlden upp Sveriges mest lovande startupföretag som tagit plats på mediernas årliga 33-lista. Igår presenterades listan för elfte året i rad som utses av Ny Teknik och Affärsvärldens redaktioner.
Under de senaste fem åren har företag från inkubatorer och science parks haft en stark representation och utgjort cirka hälften av det totala antalet företag på 33-listan årligen.
– Ny Teknik och Affärsvärlden har kunniga reportrar med stor integritet och därför är det glädjande att se att hälften av företagen på årets 33-lista kommer från regionala inkubatorer och science parks, säger Kristian Wirsén, tf vd Swedish Incubators & Science Parks. Resultatet ger en indikation om den värdefulla verksamhet inkubatorer och science parks driver för att utveckla Sveriges näringsliv lokalt, regionalt och globalt. Det visar också på ett konkret värde som skapas med investeringar i regional utveckling genom inkubatorer och science parks.

Hela listan: Företagen på 33-listan som utvecklats med regionala och högskolenära inkubatorer eller science parks

1928 Diagnostics, Sahlgrenska Science Park, Göteborg
Cellevate, Smile Incubator, Lund
CIND, Science Park, Jönköping
Cognibotics, Ideon Science Park, Lund
Emaintenance 365, Arctic Business Incubator, Luleå
Enjay, MINC, Malmö
Invisenses, Science Park Mjärdevi, Linköping
Opiflex, Västerås Science Park
PU Sensor, Science Park Mjärdevi, Linköping
Quixel, Uppsala Innovation Centre
Revibe Energy, Chalmers Ventures, Göteborg
Sigmastocks, Chalmers Ventures, Göteborg
Signality, Science Park Mjärdevi, Linköping
Swedish Algae Factory, Chalmers Ventures, Göteborg
Velove Bikes, GU Ventures, Göteborg
Voysys, Science Park Mjärdevi, Linköping
Watty, STING, Stockholm

Swedish Incubators & Science Parks – SISP – är den medlemsbaserade branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks. SISP har 65 medlemmar över hela Sverige som tillsammans har över 5000 företag med drygt 70 000 sysselsatta.
Fokus ligger på kunskapsbaserade, tillväxtorienterade företag och medlemmarna driver tillsammans ca 80 fysiska mötesplatser, erbjuder operativ affärsutveckling, driver eller samverkar ofta med kluster samt har Triple Helix-förankring. Flera medlemmar driver också affärsängelnätverk och såddkapitalfonder för investeringar i tidiga skeenden i tillväxtbolags uppbyggnad.

Comments are closed.