Ljusteknikbolaget Light Flex tar in finansiering

Entreprenörerna Richard Båge, känd från Draknästet och grundare av Mediaplanet, och Rustan Pandy, grundare av Mediaplanet och styrelseordförande i Storytel, investerar i Stockholmsbaserade STING-bolaget Light Flex Technology som får kläder att lysa i mörkret.

 

Genom att integrera intelligent ljus i kläder och hjälmar vill Light Flex Technology få individer och vägarbetare att känna sig tryggare när de rör sig i trafiken under mörkrets intåg. Till exempel kan motionärer upptäckas tidigare på en kurvig väg med den nya tekniken. Investeringen ska främst gå till fortsatt produktutveckling och till att etablera storskalig produktion och utveckla kundsamarbeten.
Affärsidén bygger på en intelligent ljusteknik som kan integreras i kläder och andra produkter. Till skillnad från en reflex kan nu vägarbetare och andra nattarbetare lysa upp utan att det finns en tredje ljuskälla, dvs synas genom aktivt, intelligent ljus istället för passivt. Tekniken är patenterad och kan lätt anpassas till olika behov.
– Vi är jätteglada över att förutom pengar få in ett fint nätverk och djup strategisk kunskap, säger Victoria Bäcksin, VD på Light Flex. Richard och Rustan är bra entreprenörer med enorm erfarenhet av att bygga och växa bolag och de är dessutom roliga människor att ha med sig.
– Light Flex är ett bolag i tiden, säger Richard Båge, investerare i Light Flex. Vi tror stenhårt på att bolagets unika avancerade ljusteknik kommer vara en standard inom allt från arbetskläder till textiler för aktiva människor, vi ser fram emot denna resa tillsammans med entreprenörerna.
Light Flex har redan globala kunder som till exempel POC, som de vann priset ”Outside Gear of the Show” med i Las Vegas på InterBike-mässan i oktober 2015.

Comments are closed.