Läser fingeravtryck på större yta

Norska NEXT Biometrics lanserar en ny sensormodul för avläsning av fingeravtryck. Företaget har utökat den aktiva sensoryta som läser in fingeravtrycket utan att öka storleken på själva modulen.

Modulen är anpassad för system för fysisk inpasseringskontroll och tidrapportering, portabla hårddiskar, läsare för smarta kort samt andra fasta säkerhetslösningar som kräver identifiering.

Den aktiva fingeravtryckssensorn i den nya modulen NB-1011-S har en avsevärt större yta än andra existerande sensormoduler på marknaden men den totala storleken på hela modulen är identisk med de alternativ som finns tillgängliga idag, enligt företaget.

– Vår nya sensormodul har en aktiv sensoryta motsvarande 201 mm2. De alternativ som finns tillgängliga på marknaden idag har en storlek på 150 mm2, vilket innebär att vår sensor har avsevärt högre kapacitet och större driftsäkerhet. Next Biometrics är den första leverantören som kombinerar en högkvalitativ och driftsäker sensor med stor volym till ett lågt pris. Vår sensor kan dessutom läsa fingeravtryck från fingrar som är smutsiga, skadade, blöta eller kalla och är den mest kostnadseffektiva sensorn på marknaden idag, säger Next Biometrics vd Tore Etholm-Idsøe i ett pressmeddelande.

Efter mer än 10 års forskning och utveckling och kvalificering av de slutliga produktionslinorna startade företaget sin massproduktion och leveranser till strategiska kunder i december 2013. Next Biometrics har sitt huvudkontor i Oslo, Norge, med försäljning, support och utveckling vid dotterbolag i Seattle, Taipei och Shanghai.

Comments are closed.