Laddar Volvon på 10 minuter

Chargestorm, ett av Sveriges ledande företag inom smarta laddstationer för elfordon, och Volvo Car Group har tillsammans utvecklat vad som uppges vara världens mest kraftfulla portabla laddbox för ombord AC-laddare. Boxen klarar att ladda en Volvo C30 Electric för 20 km körsträcka på 10 minuter.


I Volvos nya modell av C30 Electric sitter en ombordladdare med en effekt på 20kW (3-fas, 32A). Med C30 Electric laddas batteriet fullt på 1.5 timme om ett trefasuttag avsäkrat för 32A eller mer finns tillgängligt.

För att göra det enkelt att snabbladda via allmänt tillgängliga trefasuttag har Volvo i samarbete med Chargestorm tagit fram en portabel laddbox som levereras med bilen. Laddboxen är i storlek av en attachéväska som förvaras i kofferten under färd. Vid användning ansluts laddboxen till el-nätet via en trefashandske samt till bilen via typ 2 laddhandske på kabel. Före laddning kan man via en knappsats på den Portabla laddboxen ställa in önskad laddström.

– Volvo har varit en av våra önskekunder. Vår egenutvecklade hårdvara för elfordondsladdning med litet footprint och vår väl beprövade mjukvarustack har varit en bra bas vid den gemensamma utvecklingen av Volvos Portabla Laddbox. Vi är mycket glada och stolta över att få leverera den Portabla laddboxen tillsammans med Volvo, säger Patrik Lindergren, vd för Chargestorm i ett pressmeddelande.

Comments are closed.