Juha-Elektro och Weidmüller går skilda vägar

Försäljnings- och marknadsföringsbolaget Juha-Elektro Oy i Helsingfors och Weidmüller, specialist för produkter och lösningar inom elanslutning och elektronik i industriella tillämpningar, meddelar att de kommer att avsluta sitt exklusiva samarbete i Finland från och med september 2012.

Juha-Elektro har varit exklusiv representant för Weidmüller i Finland i mer än fem decennier och gjort varumärket Weidmüller välkänt inom den finska industrin. Beslutet uppges följa Weidmüller utveckling under de senaste åren, från en komponentleverantör mot ett företag med starkare industriinriktning och strategitillämpning.

Från och med september 2012 kommer Weidmüller att finnas på den växande finska marknaden med en egen finsk filial som ska ingå i – och använda – styrkan hos Weidmüllers hela nordiska organisation. Med Weidmüller tidigare säljteam hos Juha-Elektro som en kärncell, planerar Weidmüller att utöka sin kommande finska filial med fler ingenjörer för att bättre kunna serva finländska kunder.

Juha-Elektro, som är en del av Kamic Group, kommer att fokusera sin affärsverksamhet och återanpassa den till Kamic-koncernens övriga verksamhet på den finska elektriska och elektroniska marknaden. Den närmare integrationen av sin finska verksamhet kommer specifikt att stärka Juha-Elektros affärsområden Installation och Elektronik, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.