Internationella tungviktare till Innovation in Mind

Innovationseventet Innovation in Mind femårsjubilerar i september med internationella tungviktare på talarlistan. Bland dem finns Innovation Management-gurun Hal B Gregersen, Europas ledande futurist Ray Hammond och den kontroversiella journalisten och bloggaren Annalee Newitz.

När Innovation in Mind femårsjubilerar den 18-19 september står framtiden i fokus. Under temat What´s Next fångas viktiga trender och förändringar som påverkar vårt sätt att arbeta, organisera oss och interagera med vår omvärld.
– Vi satsar på en bred spännvidd i talarlistan för att belysa vitt skilda horisonter och locka människor från många olika områden, berättar projektledaren Elisabet Johnson och exemplifierar med dansken Kristian von Bengtson, som bygger sin egen rymdraket, Lundaprofessorn Anders Björklund – ledande inom forskningen om hur hjärnan kan fås att reparera sig själv, till exempel efter en stroke och Hal B Gregersen – världsauktoritet inom Innovation Management i företag.
Innovation in Mind innehåller också 25 så kallade breakout sessions kring framtids- och innovationsrelaterade frågor. Dessa arrangeras i samarbete med olika aktörer. Bland dem finns designteamet bakom den nya Londonbussen, OS-facklan 2012 och den brittiska paviljongen under Expo -10 i Shanghai, Heatherwick Studio och det tvärministeriella MindLab i Köpenhamn, som utvecklar framtidens offentliga lösningar i samspel med medborgare och näringsliv.
–  Med Innovation in Mind vänder oss till dem vi kallar dagens och morgondagens thinkers, doers och movers från näringsliv, forskning, kulturliv och offentlig sektor. Syftet är att skapa en mötesplats i gränslandet mellan olika kunskapsområden, som inspirerar till nya kunskapskonstellationer. Under de gångna åren har vi sett flera exempel på hur det lett till nya samarbeten och möjligheter.

Comments are closed.