Internationell sommarskola om sociala nätverk och resvanor

Denna vecka pågår en internationell sommarskola vid Högskolan i Gävle, under ledning av professor Bin Jiang, med deltagare från många olika länder.

 

Sommarskolan fokuserar på analys av sociala nätverk och resvanor, detta med hjälp av data från till exempel OpenStreetMap, Twitter och andra platsbaserade sociala medier.
Professor Bin Jiang vid Högskolan i Gävle är ledande instruktör tillsammans med två andra professorer, Marija Mitrovic Dankulov, University of Belgrade och Toshi Osaragi, Tokyo Institute of Technology.
– Den analys vi nu gör skiljer sig fundamentalt från vad man kan göra med befintlig GIS-data, säger Bin Jiang. Skolan innehåller också föreläsningar, diskussioner och flera praktiska övningar med hjälp av vårt egenutvecklade verktyg – Axwoman. Ett verktyg som flitigt används av studenter, stadsplanerare och designers runt om i världen.
Sommarskolan är en av många aktiviteter inom det europeiska programmet "Sociala nätverk och resvanor." och alla 21 deltagande forskarstudenter är sponsrade av projektet.
– Alla deltagare är utvalda unga forskare, doktorer och postdoc-stipendiater. Sommarskolan är ett kvitto på Högskolan i Gävles styrka inom geospatial informationsvetenskap.
Text: Douglas Öhrbom

Comments are closed.