Intels aktiviteter på DreamHack Winter 2015

Sista helgen i november är det ännu en gång dags för världens största datorfestival, DreamHack Winter i Jönköping. Intel kommer att finnas på plats med en stor monter i två våningar i stora hallen (Hall D), med allt från avancerad racingsimulator och augmented reality-spelet Tanked! till biosensorspelet Nevermind och Occulus Rift.

Ett av de mer populära inslagen i Intels monter under DHW14 var överklockningsskolan med den kände överklockaren Petri ”SF3D” Korhonen. Petri kommer tillbaka även i år för att hålla lektioner i hur man får ut mesta möjliga prestanda ur datorn på säkrast möjliga sätt.
På övervåningen pågår demonstrationer av Intels RealSense-teknik, möjlighet att ta selfies i 360 grader samt en streamingscen. Stridsvagnsspelet Tanked från Design Mill liknar inget tidigare spel. I Tanked spelar man mot motståndaren i en sandlåda på vilken hela spelet projiceras. Landskapet där striderna utkämpas bygger helt och hållet på hur sanden är utformad, gropar i sanden blir dalar medan topparna blir snöklädda berg. Spelet utnyttjar Intels RealSense-teknik för att känna av spelplanens geografi.
Även Flying Mollusks skräckspel Nevermind bygger på RealSense men utnyttjar tekniken för att läsa av spelarens puls och känslotillstånd. Den psykologiska thrillern blir svårare och svårare ju mer skrämd spelaren blir.
Här finns också möjlighet att testa några appar för Intel RealSense som ännu inte har lanserats. Några av dessa är Intel Block Builder, ett program som låter användaren skanna in objekt från verkligheten i spel, samt Magix Youcast. Med Youcast och Intel RealSense blir det möjligt att skapa virtuella så kallade green screens för streamers samt styra inspelningen med gester.
På bottenvåningen i montern finns det senaste inom datorer. Här går det att testa Occulus Rift eller provköra en superrealistisk racingsimulator med Formula 1 2015. Man kan även utmana något av lagen Team LGB, Team Dignitas och Team Property på en 5v5 i CS:GO på de allra senaste speldatorerna med 6:e generationens Intel Core-processorer.
Vid sidan av aktiviteterna i montern kommer Intel dessutom att arrangera en spelutvecklarworkshop på Elmia klockan 18:00. torsdagen 26/11. Där kommer Intel Software & Services Group tillsammans med utvalda spelutvecklare att prata om optimering av Intel Graphics samt RealSense-teknik i spelutveckling.
Åtta lyckliga vinnare i Nordic Hardwares tävling, med priser sponsrade av Intel, kommer att utses på DreamHacks stora scen samt på övervåningen i Intels monter. Vinnarna kommer att åka hem med några av marknadens mest kraftfulla SSD-enheter. De tre förstapriserna utgörs av Intel SSD 750 PCIe 1.2 TB-enheter medan de tre andrapristagarna får varsin Intel SSD 750 800 GB-enhet. Två andrapristagare får varsin Intel 730 SSD 480 GB.

Comments are closed.