Instrumentdistributör med anor

SEE_logoSedan ett år representeras Tektronix av C.N. Rood i Sverige. Det är en instrumentdistributör med en 80-årig historia.

04sedlacek

Sedan Tektronix valde att lägga ned sitt svenska kontor har agenturen vandrat runt, från Orbis till, Kaltech, till Nortelco och sedan 1 juni 2017 till C.N. Rood.

–Det är en stabil instrumentleverantör med ett gediget förflutet, förklarar Jürgen Sedlacek, som följt med agenturen vid flytten från Nortelco. Företagsnamnet är en förkortning av grundarens namn Cornelis Nicolas Rood.

Historien började med att Cornelis Nicolas Rood var intresserad av ljud och behövde en generator. En audiogenerator råkade vara herrar Hewlett och Packards första produkt (Den brukar visas ibland i Keysights monter på mässor).  Belgaren Rood började så 1938 med att sälja den på den europeiska marknaden och har med sitt företag varit instrumentdistributör sedan dess. C.N. Rood har kontor i Holland och Belgien, med ett 50-tal anställda, och sköter från dessa även försäljningen i Luxemburg.

– För ett år sedan beslöt Tektronix att se över sin försäljningsorganisation vilket ledde till att C.N Rood tog över som distributör i Sverige.

Rood har även andra agenturer som Pico, Litepoint och PQube. Här nedan ser vi ett instrument för processindustrin. Instrumentet är avsett att övervaka elnät för att spåra intermittenta elavbrott.

– Om en utrustning fallerar kan man tack vare denna övervakning utesluta de fel som orsakats av brister i elnätsförsörjningen.

04pqube3

PQube3.

Comments are closed.