IAR och SiFive i samarbete om RISC-V

IAR Systems och SiFive har inlett ett samarbete för att möjliggöra robusta RISC-V-implementeringar med kompakt kod och hög prestanda.

Tekniken och ekosystemet kring RISC-V är under intensiv utveckling. Med denna snabba tillväxt ökar behovet av professionella utvecklingsverktyg. IAR Systems och SiFive svarar på detta behov genom ett intensifierat samarbete för att göra IAR Systems verktygsteknik tillgänglig för utveckling av system baserade på SiFives högpresterande och anpassningsbara processorkärnor. Genom att integrera IAR Systems utvecklingsverktyg med SiFives RISC-V-processorer får utvecklare tillgång till kompletta lösningar som gör det möjligt att snabbt och smidigt komma igång med utveckling.
SiFive erbjuder en plattform för effektiv design, testning och utveckling av RISC-V-baserade processorer, vilket snabbar på möjligheterna till innovation hos små och stora företag. IAR Systems, som levererar världsledande utvecklingsverktyg för utveckling av inbyggda system, tar nu med sig sin teknikexpertis till RISC-V och kan därmed erbjuda nya möjligheter för maximerad prestanda och minimerad kodstorlek.
– Vi vill hjälpa våra kunder att hitta rätt lösningar för deras specifika behov, säger Anders Holmberg, Chief Strategy Officer, IAR Systems. SiFive är ledande inom kommersiella processorkärnor för RISC-V, och våra utvecklingsverktyg IAR Embedded Workbench är de världsledande utvecklingsverktygen för att utveckla inbyggda system. Tillsammans kan vi hjälpa företag att höja sin effektivitet och därmed kunna fokusera på innovation.
– Modern datahantering skapar inbyggd intelligens överallt, kommenterar Jack Kang, VP Product Marketing, SiFive. För att kunna ligga steget före behöver företag ha tillgång till skalbara och effektiva processorlösningar samt kraftfulla utvecklingsverktyg. Vi är glada över att samarbeta med IAR Systems för att tillsammans kunna erbjuda nya möjligheter inom RISC-V.
IAR Embedded Workbench för RISC-V kommer att finnas tillgänglig under mitten av 2019. Utvecklingsverktygen erbjuder ledande kodkvalitet, optimeringar för kodstorlek och kodhastighet samt omfattande felsökningsfunktionalitet med integrerad debugger och brett stöd för debugprobar. Den starka tekniken är som vanligt kompletterad med IAR Systems välkända tekniska support och service. En tidig version av tekniken visas på SiFives utställarplats på RISC-V Summit, 4-5 december i Santa Clara, Kalifornien.

Comments are closed.