Högvolymmaskin från Micronic Mydata

Mydatas presenterade sin nya MY100e-serie på Apex-mässan i USA.

Mydata, som gjort sig känt för sina ytmonteringsmaskiner med ytterst flexibla egenskaper för att kunna hantera snabbt skiftande produktioner i olika storlekar, har på Apex presenterat sin nya MY100e-serie.
– Med MY100e seriens maskiner kan man med en och samma plattform gå från prototyper till volymproduktion, säger Robert Göthner, sr vice president och vd för Micronic Mydata. Övergången kräver ingen återprogrammering, inget utbyte av verktyg eller omställning av parametrarna för ”vision”-kamera – man får helt enkelt ett jämt, avbrottsfritt flöde från prototyp till volymproduktion. Som ledande inom sektorn för en stor mix av produktioner i olika storlekar kan vi med MY100e erbjuda kunder att inte längre behöva välja mellan hög hastighet eller flexibilitet.
Robert Göthner trycker på det faktum att elektroniktillverkare, för att lyckas idag, måste kunna hantera dagligen varierande volymer av kretskort, krav från kunden i sista minuten och störande toppar i produktionen.
– I denna miljö gäller det att ha lösningar som inte bara är snabbare utan i än högre grad ha kvicka omställningar. Det gäller att hantera både material och information snabbare för att tillverkare skall kunna svara på kundens krav snabbare och få mera arbete utfört varje dag.
Den nya MY100e-serien omfattar modellerna LXe, SXe, DXe och HXe. Var och en av dem har en kapacitet av 16 000 till 50 000 komponenter per timma, med upp till 96 till 176 matarpositioner.
Alla maskiner kan konfigureras med olika tillägg för in-line-produktion och de är samtliga kompatibla med Mydatas befintliga maskiner, matare och programvaror.
Mydata har en installerad bas av 4 000 maskiner, på 1 900 platser i världen.

 

Comments are closed.