Hacka flygplan med android-app

Med en app i sin androidtelefon kan Hugo Teso ta över, styra och till och med krascha ett flygplan. Detta presenterar han på årets SEC-T konferens som hålls på Nalen i Stockholm den 12-13 september.

Hugo Teso är utbildad pilot och arbetar som IT-säkerhetskonsult på n.runs i Tyskland. Teso har under tre år tittat närmare på potentiella säkerhetsbrister i de system som används inom kommersiell flygindustri och resultaten är skrämmande.
Teso fokuserar på att två system; Automated Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) som används för övervakning av flygplan och ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) som används för kommunikation mellan flygplan och markstation via radio och satellit. Forskningsresultaten visar att systemen är vidöppna för attacker.
Genom att utnyttja bristerna i ACARS visar Teso hur man kan få syrgasmasker att falla ner, få varningslampor att blinka och dessutom sätta planet i kollisionskurs med ett annat flygplan.
SEC-T hålls för sjätte året i rad i Stockholm och är en informativ säkerhetskonferens för de med intresse för tekniken inom IT-säkerhet. Mer information finns på www.sec-t.org.

Comments are closed.