Gateway för Modbus RTU-slavar till KNX

HMS Networks introducerar en ny kompakt Intesis Modbus RTU till KNX-gateway som möjliggör enkel och snabb integration av Modbus RTU-slavar till KNX. Den är fullständigt konfigurerbar med standard ETS-verktyget och riktar sig till småskaliga styrningstillämpningar med upp till 100 datapunkter.


Kompakt gateway för småskaliga Modbus till KNX-integrationsprojekt

Rumsautomationsprojekt i kommersiella tillämpningar som hotell eller kontorsbyggnader sker ofta i liten skala, vilket endast kräver ett begränsat antal signaler från HVAC och mätanordningar för att integreras i ett KNX-system. Här står integratörer ofta inför anslutning av takenheter, fläktspolar eller mätare, men dessa har vanligtvis Modbus RTU-slavanslutning som standard.

HMS nya Intesis Modbus RTU till KNX-gateway är en protokollomvandlare som möter det här behovet och stöder upp till 100 datapunkter. Gatewayen är enkel att installera med en kompakt formfaktor och har Modbus RTU master-funktionalitet för integration av alla Modbus RTU-slavar till KNX. Med separata gränssnitt för KNX TP respektive seriell Modbus RTU (RS485) möjliggör den dubbelriktad dataövervakning och kontroll av den integrerade datan. Kraft levereras av KNX-bussen.

Modbus RTU till KNX-gateway kan konfigureras med ETS-verktyget, vilket gör konfigurationen enkel och sömlös för många KNX-proffs som använder ETS-verktyget dagligen i sina KNX-projekt. Användare drar också nytta av det faktum att produktdatabasen kan laddas ner direkt från ETS-katalogen och importeras till integrationsprojektet.

Tack vare KNX-anslutningen har tillverkare en möjlighet att erbjuda sina Modbus-aktiverade HVAC- och mätanordningar på KNX-marknaden genom att använda Modbus RTU till KNX-gateway som sitt standard KNX-gränssnitt. För att underlätta integrationen till KNX gör gatewayen det möjligt för tillverkarna att skapa fördefinierade mallar som matchar Modbus-registerkartor över sina enheter. Med detta kan KNX-integratörer snabbt integrera Modbus RTU-slavar som HVAC eller mätenheter i KNX-nätverket, samtidigt som man upprätthåller fullständig datakontroll.

Gatewayen har certifierats av KNX Association.

Comments are closed.