Försvarsclustret CenSec till EOT-mässan

Försvarsclustret CenSec kommer att visa upp sig på mässan EOT – Electronics of Tomorrow. Mässbesökarna kan se fram emot att få värdefull kunskap från försvars-, rymd- och säkerhetsbranscherna när elektronik- och teknikindustrin träffas på MCH Messecenter Herning den 7-9 maj.

Från vänster i bilden ser vi Klaus Bolving, CEO på CenSec, Mona Jakobsen, projektchef på MCH Messecenter Herning, Lars Olesen, projektkoordinator på MCH Messecenter Herning och Charlotte Lynge Dalqvist, affärsutvecklare på CenSec. Foto: MCH/Tony Brøchner.

EOT har precis påbörjat ett nytt samarbete med CenSec (Center for Defence, Space & Security), som kommer att ingå i mässans innovationsområde och konferensprogram.

– Vi på CenSec ser mycket fram emot att bli en del av EOT, säger Charlotte Lynge Dalqvist, Business Development Manager på CenSec.

– Tekniken utvecklas så snabbt att det är viktigt för alla branscher att hålla sig ajour med vad som händer i närliggande industrier och vi ser därför ett stort värde i att hela industrin kan använda EOT för att träffas, säger hon och fortsätter:

– Vi vill skapa ett innovationsområde på mässan där besökare och utställare kan få inspiration och uppdateras på framtidens snabbt växande tekniska områden, som till exempel drönare och rymdfart. EOT är ett bra tillfälle för att skapa nya kontakter och ta reda på vad andra inom elektronik- och teknikindustrin utvecklar.

Innovationsområdet kommer bland annat att baseras på de innovationsprojekt som CenSec främjar genom klustrets innovationsnätverk (Inno-Sec). I ett projekt utvecklar Tekniska institutet, TICRA, Elplatek, GomSpace och Terma en helt ny generation av radiofrekvenskomponenter, och i ett annat projekt arbetar Unifly och Copenhagen Robots på att integrera trafikhantering av obemannade system (drönare, robotar och självkörande bilar) i Danmarks befintliga infrastruktur.

Comments are closed.