Flera beställningar till Ericsson

Verizon, Orange och Telecom Italia är operatörer som Ericsson på kort tid tecknat avtal med.

I USA ska Ericsson tillsammans med Alcatel-Lucent bygga upp ett nät baserat på super-3gnät åt den stora operatören Verizon. Det rapporterar tidningen Dagens Industri (DI) idag.

– Den här Verizon-ordern är naturligtvis väldigt viktig för oss då Verizon är en ny kund för oss. När en av världens största och mest välskötta operatörer bestämmer sig för att rulla ut Lte över hela USA är det naturligtvis otroligt viktigt. Den som är med och leder och driver det här projektet får naturligtvis en fördel framöver, säger Carl-Henric Svanberg till DI.

Till en början omfattar kontraktet 30 regioner.  

Ericsson har också fått en order från Orange. De båda företagen ska bygga nätverk med mer än 100 basstationer på landsbygden i Afrika som alla ska strömförsörjas av en hybrid diesel-batterilösning och solenergi. Orange ökar sin mobiltäckning samtidigt som företaget satt som mål att minska sina koldioxidutsläpp med 20 procent fram till 2020.

– Det är extremt spännande att kunna mata anläggningar med alternativa energikällor. Ett begränsat beroende av fossila bränslen har många fördelar, med den största är möjligheten att kunna erbjuda hållbar uppkoppling till användare med låga inkomster i avlägsna delar runtom i Afrika, säger Jan Embro, chef för Ericsson i sub-sahara, Afrika.

I Italien ska Ericsson och Telecom Italia introducera ett mobiltetenät med en teknik som ska ge 28 Mbit/s och tester kommer starta i Telecom Italias under första  delen av 2009. Nätet kommer också att inkludera MIMO-teknik. Milano kommer vara den första staden som kommer att få tillgång till 28 Mbit/s i nedlänken och 5,8 Mbit/s i upplänken. Utbyggnaden i Milano planeras till juni och utbyggnaden runt om i resten av landet planeras ske under andra halvan av 2009.

Comments are closed.