Exeger möjliggör självladdande cykelhjälm

Svenska Exeger lanserar nu sitt patenterade solcellsmaterial Powerfoyle på marknaden. Tillsammans med POC, som är det första kommersiella partnerskapet, har man producerat marknadens första självladdande hjälm, ”Omne Eternal”.

Den nya, självladdande hjälmen har en integrerad och automatisk baklampa. Med Powerfoyle laddas batteriet i baklampan konstant genom att transformera all form av ljus till elektricitet, och baklampan slås automatiskt på när det börjar bli mörkt. Cyklisten behöver endast sätta på sig hjälmen, resten fungerar av sig självt.

Med det nya materialet Powerfoyle från det svenska bolaget Exeger är det från och med nu möjligt att skapa självladdande produkter. Solcellsmaterialet kan omvandla alla typer av ljus till elektrisk energi, både från solljus och vanliga lampor. Materialet anpassas efter produktens användningsområde och vilket typ av ljus som produkten främst kommer finnas i. Oavsett om det är för inomhusbruk eller utomhusanvändning laddas produkten med hjälp av materialet.

– Nyckeln till framgångsrika konsumentprodukter är en enkel och sömlös upplevelse, säger Giovanni Fili, Exegers grundare och VD. Exeger har uppfunnit, utvecklat och kan nu förse marknaden med vår revolutionerande teknologi. Med vårt material Powerfoyle ger vi världen kompromisslös design och evig energi i ett, och partnerskapet med POC är det första steget. Vår resa mot att förbättra livet för en miljard människor börjar med POC, ett innovativt företag som nu kan flytta fram gränserna av vad hjälmar kan göra, tack vare Powerfoyle.

Comments are closed.