Ericsson säljer PABX enheten

Ericsson säljer sin verksamhet för företagsväxlar till Aastra Technolgies

Ericsson har tecknat avtal om att sälja sin verksamhet för företagsväxlar till Aastra Technologies. Avtalet berör cirka 630 anställda av vilka 360 är verksamma i Sverige.  Transaktionen beräknas avslutas under april 2008.  Ericsson kommer nu att fokusera på att sälja sina breda portfölj av nätbaserade företagslösningar direkt till operatörer och tjänsteleverantörer.

Ericsson verksamhet för företagsväxlar är leverantör av IP PBX, konvergerade PBX system och kontorslösningar. Produktportföljen inkluderar kommunikationslösningar för företag av alla storlekar, mobila lösningar, telefoner och tjänster.  År 2007 uppgick faktureringen till cirka SEK 3 miljarder. Försäljningspriset är  SEK 650 miljoner exklusive nettot av tillgångar och skulder. Reavinsten förväntas uppgå till cirka SEK 200 miljoner. 

Ericsson har ett strategiskt fokus på telekomoperatörer och tjänsteleverantörer, och därför ligger verksamheten för företagsväxlar utanför kärnaffären. I tillägg till detta så pågår en ökad globalisering av industrin för företagskommunikation och den håller på att konsolideras. Därför anser Ericsson att verksamheten för företagsväxlar kommer att bidra med såväl betydande kompetens som värde till Aastra Technologies som får tillgång till ledande produkter och en betydande kundbas för PBX lösningar. Det här blir också positivt för Ericssons företagskunder, partners och anställda när Ericssons och Aastra Technologies ledande produktportföljer slås samman.

. Strategiska produkter från förvärvet av Netwise kommer att vara kvar inom Ericsson.

Förvärvet förutsätter godkännande av relevanta konkurrensmyndigheter.  

Aastra Technologies Limited, är ett globalt företag i framkanten av marknaden för företagskommunikation. Huvudkontoret ligger i Concord, Ontario, Kanada och Aastra utvecklar och levererar innovativa och integrerade lösningar som adresserar små och stora företags kommunikationsbehov över hela världen.

Comments are closed.