Ericsson och SK tecknar IKT-avtal

Ericsson och SK Holdings C&C, med huvudkontor i Seoul i Sydkorea, har undertecknat ett samförståndsavtal (Memorandum of Understanding, MoU) för att utveckla ett globalt samarbete kring IKT ekosystem för IoT, tjänster och säkerhet.

Avtalet undertecknades den 12 augusti av Ericssons vd Hans Vestberg och Park Jung-Ho, vd för SK Holdings C&C. Till en början omfattar avtalet IoT-plattformar, nya IKT-tjänster och konvergens säkerhetslösningar.

Enligt villkoren i samförståndsavtalet kommer Ericsson och SK Holdings gemensamt utveckla specialiserade IoT-plattformar för industrisektorer såsom hälso- och sjukvård och transport. Dessa insatser kommer att utnyttja Ericssons globala erfarenhet av att leverera lösningar såsom Volvo Personvagnars Connected Vehicle Cloud och anslutna containerspårningssystem för rederiet Maersk Line.

Dessutom kommer de båda företagen att undersöka möjligheterna i samband med nya IKT-tjänster såsom för global katastrofplanering och sakernas autentisering i Asien och Stillahavsområdet. Man kommer också att bilda en gemensam arbetsgrupp för att utveckla affärsstrategier som bygger på Ericssons nätverksfunktioner.

Samförståndsavtalet omfattar även ett samarbete på området för konvergens säkerhetslösningar – ett område som blir allt viktigare för industrins IoT ekosystem. Ericsson kommer att kombinera sin säkerhetsteknik i nätverk med datasäkerhetsfunktioner från SK Holdings enhet för informationssäkerhet (Infosec) och inleda ett brett samarbete inom bland annat konvergens säkerhetstjänster för globala kunder.

SK Holdings C&C är ett sydkoreanskt IT-tjänsteföretag som grundades 1991. Företaget erbjuder konsulttjänster, outsourcing, systemintegration, och systemunderhåll och reparationer till sektorer såsom finans, kommunikation och media, energi, kemi, logistik samt till den offentliga sektorn. SK Holdings C&C är ett holdingbolag i SK Group, Sydkoreas tredje största konglomerat med över 140 miljarder dollar i intäkter under 2012.

Comments are closed.