Ericsson och NSN får kontrakt av T-Mobile

Telekomoperatören T-Mobile USA meddelar att de tecknat ett flerårigt avtal med Ericsson och Nokia Siemens Networks (NSN) för att stödja T-Mobiles 4G nätutvecklingsplan värd 4 miljarder dollar, som innehåller nätverksmoderniseringar och utbyggnad av LTE-tjänster under 2013.

Enligt avtalen kommer Ericsson och Nokia Siemens Networks att tillhandahålla och installera Release 10-utrustning vid 37 000 platser i T-Mobiles 4G-mobilnät med start under 2012.

Förra veckan säkrade T-Mobile AWS spektrumlicenser från AT&T som en del av upplösningen av den föreslagna sammanslagningen av de två bolagen.

– Vi gör stora framsteg inom vår 4 miljarder dollar 4G-nättransformation. Med dessa partners ombord och AT&T AWS-spektrum säkrat är vi på väg att förbättra våra 4G-erfarenheter i år och leverera rikstäckande LTE under 2013, säger Neville Ray, Chief Technology Officer vid T-Mobile USA i ett pressmeddelande.

Som en del av företagets nätverkmodernisering planerar T-Mobile också att lansera 4G HSPA+ i 1900 MHz-bandet på ett stort antal marknader i slutet av 2012.

Comments are closed.