Entreprenör gör rymddesign

Det svenska innovationsföretaget Umbilical Design, som är ledande inom design för rymden och extrema miljöer, har utsetts till ett av Europas främsta entreprenörsföretag av entreprenörsmagasinet Red Herring. Detta meddelades på Red Herring Top 100 Forum i Amsterdam i mitten av april.


Cecilia Hertz, grundare och VD för Umbilical Design. Foto: Sören Andersson
 

– Vi är mycket stolta över att vara en del av denna framstående grupp av företag, säger Cecilia Hertz, grundare och VD för Umbilical Design. Vi har förmånen att arbeta i en tid då rymdteknik, rymdmaterial och -design bryter gränser och träder in på ny mark som arkitektur, stadsplanering och hållbar utveckling. Vi känner verkligen att det arbete vi har inlett gör en stor skillnad, både inom de branscher vi arbetar med, och för de individer vars problem vi löser.
Red Herring Europe uppmärksammar Europas ledande privata företag och lyfter fram innovationer och teknik inom olika branscher och listar de mest framstående entreprenörerna och lovande företagen i Europa. Varje år väljer Red Herrings redaktion ut pristagarna bland cirka 1200 privatfinansierade företag i Europa. Sedan 1996, har Red Herring hållit koll på uppstickare och nykomlingar och Top 100-listan har blivit ett signum när det gäller att identifiera lovande nya företag och entreprenörer. Red Herrings redaktörer var bland de första att uppmärksamma att företag som Alibaba, Facebook, Google, Skype, Spotify, Twitter och YouTube skulle ändra vårt sätt att leva och arbeta. Tusentals av världens mest intressanta och innovativa företag har under åren lopp uppmärksammats på Red Herrings Top 100-listor.
– Att välja ut de 100 främsta företagen 2016 var ingalunda någon liten bedrift, säger Alex Vieux, utgivare och VD för Red Herring. I själva verket var det tuffare än någonsin i år, eftersom så många av entreprenörerna hade nått viktiga milstolpar så tidigt i urvalsprocessen. Men efter mycket eftertanke, noggrann kontemplation och diskussion, kunde vi smalna av vår lista med hundratals kandidater från hela Europa för att få fram de 100 vinnarna. Vi anser att Umbilical Design förkroppsligar den vision, drivkraft och innovation som definierar ett framgångsrikt entreprenörsföretag. Umbilical Design ska vara stolta över sin prestation, eftersom konkurrensen var mycket hård, avslutar Alex Viuex.
Red Herrings redaktion utvärderar företagen efter såväl kvantitativa som kvalitativa kriterier, till exempel finansiellt resultat, teknisk innovation, kvalitetsstyrning, övergripande affärsstrategi och marknadspenetration. Denna bedömning kompletterades med en översyn av resultat och position för liknande företag inom samma bransch. Detta gör att Red Herrings bedömning ser förbi tillfällig "buzz" och medverkar till att listan blivit ett värdefullt instrument för att upptäcka och lyfta fram de mest lovande nya affärsmodellerna i Europa.

Comments are closed.