Energisnål MESH-transciever

Med IQRF-kretsarna från Microrisc som nu lanseras av In Time Electronics AB uppges du enkelt kunna bygga ett energisnålt, effektivt MESH-nätverk för telemetri, fjärrstyrning och datainsamling.

 

Transcievern kan användas för till exempel smarta nät, smarta hem och industriell styrning. Alltså för applikationer där kraven på överföringshastighet samt datamängd inte är alltför stora.

IQMESH Arbetar i det licensfria 868/915 MHz-bandet. Alla RF-parametrar ställs in med mjukvarukommandon. Upp till 65 000 noder med upp till 240 "hopp" i ett och samma nätverk. Avståndet per "hopp" uppges vara upp till 700 meter. Det finns också valbara routing-algoritmer och en självlärande nätverksstruktur.

Nod-transceivern TR-52DA innehåller förutom radiodelen även en integrerad antenn, mikroprocessor med IQMESH- operativsystem och internt minne som gör att egen programvara kan läggas in i transceivern. Uteffekten kan väljas i åtta steg på upp till +5 dBm och datahastigheten kan väljas från 1,2 kbit/s till 82,6 kbit/s. TR-52DA kan monteras i en SIM-korthållare eller ytmonteras och uppges även finnas utan integrerad antenn. Effektförbrukningen uppges till mindre än 25 µA under mottagning och ner mot 400 nA i sovande läge.

IQRF är ett komplett system med RF-transievrar och IQMESH operativsystem mot till exempel Ethernet, USB och GSM samt programvara för ett antal olika tillämpningar och ett utvecklingskit som innehåller två TR-52DA, IQRF TR-modul, ett DK-EVAL-04 utvecklingskort, ett CK-USB-04 med programmering/debugger för IQRF, ett USB-minne med programvara och dokumentation och en USB-kabel för anslutning till PC samt säljs för 695 kronor exklusive moms fram till jul, enligt ett pressmeddelande från In Time Electronics AB.


Blockschema

Comments are closed.