Enea integrerar Scalados kamerateknik i Android

Eneas kompetenscentrum för Android har tillsammans med Scalado och Aptina tagit fram innovativ teknik för kameror i mobiltelefoner för Android.

Scalado, som arbetar med att ta fram snabba och effektiva teknologier för bildbehandlingslösningar, har anlitat Eneas kompetenscentrum för Android (www.enea.com/android) för att leverera en Android-baserad prototyp.
Scalado behövde implementera en komplett lösning av hård- och mjukvara för att demonstrera sin kameralösning SpeedTag. Denna eliminerar fördröjningen då avtryckaren trycks ner till dess fotot tas och ger en riktig kameraupplevelse på Android.
– Scalado arbetar med att revolutionera kvaliteten och förbättra användarupplevelsen för fotografering med mobiltelefoner. För att få störst genomslag behöver de finnas på en framväxande plattform som Android, säger Per Åkerberg, vd och koncernchef för Enea.
Kameratekniken för en mobiltelefon är mycket komplex då den berör alla lager av hård- och mjukvara. En avgörande del av projektet var att ersätta en tidigare bildsensor under utvecklingsfasen med Aptinas sensor på fem megapixlar med inbyggd SpeedTag-teknik. Ett team från Scalado, Aptina och Enea säkerställde integrationen av bildsensorn, firmware, applikationerna och Android.

 

Comments are closed.