Elfa får ny hemsida och europeiskt centrallaget

En ny hemsida kommer Elfa lägga ut i juni, eventuellt i maj. Och alla lager i Europa skall på sikt flyttas till ett stort lager i Holland, nära gränsen till Tyskland. Ove Opseth, numera global försäljningschef  för Distretlec, och Christina Åqvist, vd för Elfa Distrelec AB berättade om bland annat detta under SEE.

– Den nya hemsidan kommer att ha betydligt mer avancerade sökmotorer än dagens, säger Christina Åqvist.
Under augusti kommer ett nytt centrallager att tas i bruk i Holland. På skikt skall detta ersätta de lokala lagren i Italien, Schweiz, Tyskland och Sverige.
Först att flytta är det tyska lagret. Sedan följer de övriga, nationella lagren. Men det svenska lagret flyttas inte över förrän i slutet av 2015.
Med flygfrakt och snabba lastbilstransporter utlovas leveranstider som inte är mycket längre än idag.
– Viktigt att understryka är att vi behåller vår butik i Solna liksom vår tekniska support, betonar Christina Åqvist. Säljorganisationen behålls intakt och vi blir fortsatt starka genom att ha en lokal verksamhet.
En annan förändring är ett gemensamt affärssystem för hela koncernen. Den omfattar inte bara Distrelec och Elfa Distrelec utan även Reichelt och Nedis med litet annan inriktning.

 

Comments are closed.