Elena Fersman talar på Embedded Conference Scandinavia

Konferensprogrammet på Embedded Conference Scandinavia 2017 är nu nästan klart och kommer att släppas i mitten av september. Den andra keynotepresentationen kommer att hållas av Elena Fersman som är forskningsledare inom Machine Intelligence på Ericsson Research.

09embconf01

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Elena Fersman som vår andra officiella keynote, säger Ulf Bodin, avdelningschef på EISLAB (Embedded Internet Systems LAB), Luleå tekniska universitet, som leder konferenskommittén för ECS. Föredraget om the Networked Society ligger helt rätt i tiden och tar upp många viktiga punkter för alla som jobbar med dessa typer av system.

En sammanfattning av Elena Fersmans presentation:
The Networked Society är ett allmänt förekommande system av system som kommer att koppla ihop människor och maskiner många olika sätt. Universell uppkoppling öppnar möjligheter till värdeskapande över hela samhället. Särskilt företag kan dra stor nytta av denna omvandling. Branscher som fordon, hälsa, verktyg, transport, hemunderhållning och jordbruk blir alltmer uppkopplade, vilket ger nya affärsmöjligheter på flera områden.
”The Networked Society” skapar emellertid nya utmaningar, eftersom stora mängder data och information från många heterogena enheter måste analyseras, kombineras och hanteras på ett säkert sätt. Det skapar en komplexitet som går långt utöver vad vi människor är kapabla att hantera.
Det här föredraget kommer att ge flera exempel på sådana komplexa system som sträcker sig från telekomnät till smarta städer och presentera de viktigaste teknikerna för hantering och drift av sådana system. Det berör också kunskapsrepresentation, semantisk interoperabilitet i olika domäner och maskinintelligens, tekniker som alla är relevanta för hantering och drift av digitaliserade system med krav på prestanda, säkerhet och hållbarhet.

Elena Fersman är forskningsledare inom Machine Intelligence vid Ericsson Research och adjungerad professor i Cyber-Physical Systems vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon tog doktorsexamen i datavetenskap vid Uppsala universitet 2003 och arbetade som postdoc på École Normale Supérieure de Cachan 2004 innan hon började sin industriella karriär.
Under arbetet på Ericsson hade Elena olika positioner, bland annat inom produktledning, portföljhantering och forskningsledarskap. Hon har ansvar för flera forskningsgrupper i flera länder.
Hennes nuvarande forskningsintressen ligger inom modellering, analys och hantering av programvaruintensiva intelligenta system som tillämpas på 5G och IoT. Elena har medförfattat fler än 20 vetenskapliga publikationer och fler än 30 patentfamiljer, deltagit i flera doktorandskommittéer och fungerat som granskare vid många internationella konferenser.

Den tolfte upplagan av Embedded Conference Scandinavia går den 7-8 november 2017 på Kistamässan i Stockholm. Hela konferensprogrammet släpps i mitten av september och då öppnar även registreringen. Det är kostnadsfritt att besöka ECS och delta i konferensen.

Comments are closed.