Elektronikgolfen 2011

ELEKTRONIKGOLFEN 2011 AVGJORD

Årets Elektronikgolfare blev Åke Karlson från SHL Healthcare AB

Onsdagen den 8 juni spelades den 13:e upplagan av ElektronikGolfen. Tävlingen spelades i år på Kyssinge Golf, Rosersberg i nordöstra Stockholm.
 
Årets elektronikgolf blev åter igen en stor upplevelse för de 124 som kom till start. Några återbud under morgonen gjorde att startfältet krympte marginellt. Några strök sig och det totala antalet inlämnade scorekort slutade på 119. Fortfarande håller tävlingen statusen som en av de största företagstävlingarna i landet, här pratar vi om stort branschintresse. Väderförhållandena var de bästa med lagom av all fast kanske lite mer åt det varma hållet än vad flera uppskattade. Tävlingen blev även i år rekordtidigt fulltecknad och som mest fanns 30 reserver noterade. Alla på reservlistan fick slutligen plats i året upplaga. Efter hopräknandet av resultatet serverades en härlig lunchbuffé å så var det äntligen dags för prisutdelningen…

Segrare blev…
Årets segrare blev Åke Karlson från SHL Healthcare AB med 68 slag netto och med spelhandicap 14. Bästa Dam i Tävlingen blev Lena Andersson från SweMet AB med också 68 slag men med spelhandicap 33. Det gav henne totalt en delad 3:e plats i tävlingen. Tvåa blev Lars Tjusberg från Ericsson AB med 68 slag och med spelhandicap på 20. På delad tredjeplats kom Peter Herold från Sedescon AB med 69 slag och ett spelhandicap på 11.

Det fanns även i år en lagtävling i tävlingen. Segrande lag bestod av Christer Östlund från More Electronics AB, Lars Tjusberg, Georg Mesko och Stefan Lycksén, alla tre från Ericsson AB. De vann lagtävlingen med fantastiska 98 poäng.

Deltävlingen om Bästa brutto vanns i år av Martin Magnusson från NCAB Group Sweden AB med 77 slag, jämfört med siste man i tävlingen som behövde 132 slag brutto för att komma runt.

Sponsorerna hade som vanligt egna tävlingar i tävlingen och deltagarna bjöds på spännande moment och något att äta och dricka vid ankomst till deras hål.

Sponsortävlingarna
Martinsson Elektronik hade en tävling där det gällde att komma så nära hålet som möjligt på 3 slag på ett par 5 hål, vinnare blev Niklas Peterson från Arrow Component Sweden AB med en Eagle, dvs 3 slag i kopp…

Würth Elektronik hade en korthålstävling där det gällde att komma så nära hål som möjligt, vinnare blev Jan Axelsson från SweMet AB med 1,74 m från hålet.

Testhouse Nordics tävlig bestod i att alla fick tre bollar, en satsades i en pott och de som fick greenträff deltog i ett lotteri. Cirka 40% lyckades landa på green och i lottningen fick den lycklige vinnaren Anders Eliasson från Ericsson AB gå hem med ca 120 nya bollar.

Stockholmsmässan med eventet S.E.E bjöd traditionsenligt på dricka och kanelbulle och visade upp bokningsläget för nästa års mässa i Kista. Håltävlingen bestod i Längsta drive och segrare i damklassen blev Lottie Stenfelt från KP Plåt AB och i herrklassen vann Johan Zetterlund från Mobile Climate Control AB.

Rutronik Nordic AB körde en tävling med bäst på två slag i två klasser, damklassen vanns av Pernilla Persson från Acte Solutions med 9,94 m från hålet. Herrklassen vanns av Tommy Pettersson från Matronic AB med 1,1 m från hålet. Magnus Axelsson från Rutronik kunde inte som hålsponsor vinna herrklassen trots sitt resultat 0,1 m från hål utan erbjöd generöst Tommy priset.

RECAB och Schroff Scandinavia återkom i år som hålsponsor, till mångas glädje, då de som tidigare år åter bjöd på nygrillad korv på hålet, mycket uppskattat. Tävlingen bestod i närmast hål på ett slag. Denna gång i två klasser, Herrklassen sköttes av RECAB och segrare blev Kim Ekblad från Andersson & Co AB. Damklassen som sköttes av Schroff Scandinavia vanns av Anneli Juhlin från Microdata Telecom Innovation AB.

Branschorganisationen Svensk Elektronik var hålsponsor på hål 17, ett korthål. Här hälsade man nya och gamla medlemmar välkomna till föreningen och håltävlingen. Tävlingen vanns av Daniel Lindskär från Flextronics AB med 1,57 m från koppen.

Plus två specialsponsorer
Svenska Bil AB med fabrikatet Nissan, som visade upp flera bilar på första tee, och Kyssinge Golf lottade ut specialpriser, man drog varsitt score-kort ibland de inlämnade och en förutsättning var att vinnaren skulle vara på plats. Det blev träff i bägge lottningarna direkt och Weekendhyra av en häftig bil, en Nissan golfbag och en golfresebag delades ut till den lycklige vinnaren Lars Tjusberg från Ericsson AB.
Två greenfeecheckar från Kyssinge Golf AB med tillhörande lunch på klubben vanns av Karl Krebs på NEC Tokin.

Läs i tidningen om årets tävling, som kommer ut den 17 juni, och här löpande på hemsidan.

Mer här på webben

Resultatlistan finns här som Brutto och som Netto .  Titta på bildspelet från tävlingen.

Tack alla väl kämpande spelare i årets tävling, sponsorer, Cristian Bolin från Golfbroker som också höll i kameran tillsammans med Göte Fagerfjäll, hela teamet från Kyssinge Golf med Funktionärer, Kök och Shop för en fantastisk golfdag, utan åska och bara några droppar regn. Enligt den samlade skaran var man nöjd med året evenemang och såg fram emot juni 2012 och vilken bana vi då väljer.

Tommy Jägermo

Resultatlista för de 15 första spelarna i huvudtävlingen: (klicka på länken för att se de kompletta resultatlistorna, Brutto och Netto)

1 Åke Karlson, SHL Healthcare AB 14 68
 2  Lars Tjusberg, Ericsson AB 20 68 SHC
 3  Lena Axelsson, SweMet AB  33  68 SHC
 4  Peter Herold, Sedescon AB  11  69
 5  Torbjörn Söderlund, Cedar Scandinavia  8  70
 6  Anders Björkman, Microdata Telecom Innovation AB  26  70 SHC
 7  Ingvar Andersson, Caponic AB  28  70 SHC
 8  Ulf Hägglund, Saven Hitech AB  12  71
 9  Rodrigo León, Bejoken AB  21  71 SHC
 10  Martin Magnusson, NCAB Group Sweden  5  72
 11  Michael Lucic, Stjärnur Stockholm AB  10  72 SHC
 12  Pernilla Persson, Acte Solutions AB  14  72 SHC
 13  Jan de Besche, JdB Invest  19  72 SHC
 14  Lars Nilsson, PCB Connect AB  23  72 SHC
 15  Hans Axelsson, Megatec AB  10  73

 

Comments are closed.