Edsbyföretagare lovordar samarbetet med Högskolan

Det finns många små företag som har behov av kompetenta människor, säger Joel Strandell, VD för Alu Partner. Via Högskolan i Gävle fick de möjlighet att projektanställa Nina Gimström, som nu blir deras produktionschef.

05gavle02
Nina Gimström och Joel Strandell

Alu Partner är baserat i Edsbyn i södra Hälsingland, det är ett relativt ungt företag med ca 55 anställda som arbetar med tillverkning av aluminiumprofiler.
VD:n Joel Strandell säger att kontakten togs från Högskolan, att detta matchade hans egna tankar, och att det varit ett bra samarbete med Högskolan.
– Vi kände att vi behövde behöver få in någon som kan utmana oss andra och driva våra processer framåt, en utveckling som är nödvändig.
Joel Strandell menar att det finns många små företag som har behov av denna kompetens och för den nye medarbetaren tror han att möjligheterna är enormt mycket större än hos större företag.
– I ett litet företag får du chansen att bli en stor kugge ganska snabbt. Nina slutför projektet till årsskiftet sedan är hon redan anställd som produktionschef hos oss.
Nina Gimström säger att hon blivit väldigt väl mottagen, både av ledning och av alla medarbetare. Hon sökte tjänsten via KTP-projektet, tog sin examen i industriell ekonomi den 9 juni och började arbeta hos Alu Partner den 12 juni.
– Det gick ganska snabbt att lära sig en ny verksamhet tycker jag, det var in i hetluften direkt. Det blev en rivstart, de hade förväntningar på mig, jag ingår i ett team och det var klart vad vi skulle jobba med.
Idag är Nina produktionschef och kommer att ha den rollen framåt.
– Jag är nu hälsingetjej sedan i vintras, tog sambo och hund och flyttade upp. Jag hade en övernattningslägenhet i Bollnäs innan, men nu får sambon pendla istället.
Hon säger att hon trivs mer än bra och tycker det blir spännande att uppleva sommaren i norra Hälsingland.
– Jag hade inte hittat det här företaget om det inte varit för KTP och jag trodde väl inte att jag skulle hitta mig själv i Edsbyn och bandy är kul!
Nina tycker det är bra att utbildningen är ganska bred och säger att väl ute i arbetslivet så faller bitarna på plats och bildar en helhet.
– Det är så bra med en bred utbildning, därför att när du kommer till en ny verksamhet så möts du ju av helt nya förutsättningar.
– Och via KTP har jag kopplingen till akademin om jag känner att jag behöver och det är bra för mig.

Comments are closed.